FOTO: Mnoštvo vjernika na Putu križa u župama općine Grude

FOTO: Mnoštvo vjernika na Putu križa u župama općine Grude

Link na izvornu vijest

Pobožnost muke Kristove i križnog puta održana je i ove godine u župama na području općine Grude.

Mnoštvo vjernika sa svojim svećenicima je u molitvenom hodu molilo Put križa. Razmatrali su Isusovu muku, pjevali Gospin plač, molili krunicu…

Momci su nosili križ, a nekoliko njih molilo je kod svakog stajališta i duboko u srce diralo cijeli puk, jer molitva Puta križa bijaše iz srca napisana.

U župi Gorica Sovići ove je godine jedna lijepa zaokružena obljetnica otkad se u župi moli Put križa na Veliki petak. Punih 25 godina, a započeli su na Veliki petak, 2. travnja 1999. godine.

U Tihaljini je po prvi put organiziran križni put od filijalne crkve na Puteševici pa do župne crkve u Tihaljini.

U župi Drinovci Put križa je krenuo s filijalne crkve na Bilom Grebu pa sve do župne crkve. U Ružićima od filijalne crkve na Škevinoj njivi do župne crkve, u župi Gorica-Sovići od zvonika-kapelice sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi do Nove crkve u Gorici, u župi Raskrižje od Tolićevine do župne crkve, te u župi Tihaljina od Puteševice do župne crkve.

Nakon dolaska u župnu crkvu nastavljeno je s obredima Velikog petka.

Gorica – Sovići:

FOTO: Mnoštvo vjernika na Putu križa u župama općine Grude

Drinovci:

Raskrižje:

Ružići:

Tihaljina:

grude-online.info

Post FOTO: Mnoštvo vjernika na Putu križa u župama općine Grude je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?