Posuškim košarkašicama prvo mjesto u Zadru

Posuškim košarkašicama prvo mjesto u Zadru

Link na izvornu vijest

Međunarodni turnir za košarkašice održan je u organizaciji ŽKK Zadar od četvrtka 28. ožujka do subote 30. ožujka. Na njemu su sudjelovale i tri kategorije Ženskog košarkaškog kluba Posušje, a najuspješnija od posuških kategorija je bila ona 2011./2012. godište koje su u jakoj konkurenciji osvojile prvo mjesto turnira.

One su u finalu odigranom danas rezultatom 32:10 nadigrale vršnjakinje iz Zadra, domaćina turnira.

Uzrasti 2008./2009. i 2010./2011. osvojile su četvrta mjesta u svojim kategorijama.

Okupile su se na turniru mlade košarkašice kategorije U 12 u kojoj su sudjelovale četiri ekipe. Kategorija U 14 okupila je šest ekipa, a kategorija U 16 u konkurenciji je imala četiri ekipe.

Košarkašice Posušja rođene 2011./2012. godište ostvarile su u četvrtak prvu pobjedu protiv domaćina ŽKK Zadar 38:18. Dokraja turnira protivnice su ima bile i košarkašice iz Škole košarke Jaka Blažić i Slovenije, te košarkašice s Cresa, iz Otočca i Zadra kojeg su u finalu uvjerljivo nadigrale.

Košarkašice Posušja godište 2008./2009. izgubile su svoju prvu utakmicu turnira od ŽKK Ilirija iz Slovenije rezultatom 62:21. One su do kraja turnira bile u borbi za brončanu medalju, no nisu uspjele izboriti se.

Iako su posuške košarkašice uzrasta 2010./2011. otvorile turnir pobjedom protiv vršnjakinja iz ŽKK Ilirija iz Slovenije rezultatom 35:21, do kraja ipak nije bilo sportske sreće, te su u borbi za brončanu medalju ipak izgubile.

Odlični su i pojedinačni rezultati naših mladih košarkašica. Naša košarkašica Petra Ivanković dobila je nagradu MVP turnira (najbolja košarkašica turnira) za uzrast 2011./2012. godište. Marta Oreč i Franka Martić izabrane su u najbolju petorku turnira. Tu istu čast imale su i Jelena Ćesić u uzrastu 2010./2011. i Ljubica Ramljak u uzrastu 2008./2009. godište.

„Naše selekcije u ova tri dana u Zadru odigrale su ukupno 15 utakmica što je bio žestok ritam koji naše košarkašice nisu navikle. Nastupilo je deset klubova koji su zaista kvalitetni i poznati u našoj regiji. Naše cure dale su zadnji atom snage i borile se do samoga kraja“, kazao je za naš radio Mario Karoglan, trener u ŽKK Posušje.

Objava Posuškim košarkašicama prvo mjesto u Zadru pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?