Stiže meteorološka “bomba” – ljeto uranilo tri mjeseca

Stiže meteorološka “bomba” – ljeto uranilo tri mjeseca

Link na izvornu vijest

Kakva meteorološka “bomba”, na samom početku travnja!

Sinoptička situacija na prognostičkim kartama signalizira dolazak anticiklone s područja Afrike s kojom će temperature u našoj domovini otići u “nebesa” i dosegnuti nevjerojatne vrijednosti za ovo razdoblje godine, naime, u kontinentalnom dijelu “Lijepe naše” u ponedjeljak i utorak temperatura zraka u meteorološkom zaklonu mogla bi se “popeti” i preko 30°C, kako predviđaju pojedini visokorezolucijski prognostički modeli.

Već u jutarnjim satima prvog dana nadolazećeg tjedna temperatura bi u središnjem i zapadnom dijelu unutrašnjosti mogla doći do 30°C, pa će atmosferske prilike u Hrvatskoj u ponedjeljak biti prave ljetne. U Dalmaciji će “temperaturnu eksploziju” zaustaviti termoregulator-more čije se temperature u ovom trenutku kreću između 14 i 16°C pa, iako će biti vrlo toplo, temperature uz obalu neće dosegnuti vrijednosti onih na kontinentu.

Kada je pak o Dalmaciji riječ, najveće vrijednosti temperature zraka na 2 metra od tla mogle bi se mjeriti u zaleđu Zadra. “Afrička anticiklona” podići će živu u termometru u većem dijelu Europe, ekstremna odstupanja temperature zraka od višegodišnjeg prosjeka pogodit će Francusku, Njemačku, Baltičke zemlje… Jedno je sigurno, ako se prognoze temperatura zraka za početak idućeg tjedna ostvare, u Lijepoj našoj će trebati krema za sunčanje i osvježenje.

Ivan Šolić – Mali Vakula / Slobodna Dalmacija

The post Stiže meteorološka “bomba” – ljeto uranilo tri mjeseca appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?