VIDEO | “Weltplast čini nas 135 zaposlenih, a tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji”

VIDEO | “Weltplast čini nas 135 zaposlenih, a tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji”

Link na izvornu vijest

Magistrica održivog razvoja Jelena Čačulović preuzela je vođenje obiteljske tvrtke “Weltplast” iz Posušja, a o tome je govorila u podcastu “Imam ideju” portala bljesak.info Čut ćete zašto je “Weltplast” jedna od najuzornijih tvrtki na ovom području.

Nakon školovanja u Zagrebu i Beču, Jelena Čačulović radila je i živjela u oba ova grada, a sada je odlučila s obitelji doći živjeti u Hercegovinu, posvetiti se obiteljskom biznisu i kao pripadnica druge generacije u poduzetničkoj obitelji namjerava uspješno voditi i još unaprijediti renomiranu tvrtku “Weltplast” u Posušju. Odluka da sa svojim suprugom i troje djece dođe u rodni kraj bila je u konačnici relativno jednostavna i laka, jer, kako kaže ovdje ih privlači lakoća življenja, spontanost i srdačnost ljudi, ali naravno i svi novi izazovi koje sa sobom nosi vođenje jedne uspješne kompanije.

“Weltplast sa svojih 135 djelatnika ove godine slavi 40 godina postojanja i kvalitete. Naša obiteljska tvrtka bavi se preradom polimernih materijala i proizvodimo dvije vrste plastičnih proizvoda, vrećice i cijevi. Treći segment je pogon reciklaže i to s ponosom ističem, jer nas to izdvaja od konkurencije”, kaže Jelena, opisujući tvrtku, počevši od samih početaka pa do današnjeg trenutka. Nadalje govori o procesima prenošenja upravljanja obiteljskom tvrtkom na sljedeću generaciju, što ne uspijeva uvijek u praksi, ali u ovom slučaju djeca osnivača Weltplasta ovladali su svim bitnim segmentima menadžmenta Weltplasta.

U razgovoru ćete čuti i ono o čemu poduzetnici i menadžeri često govore – kakvi su uvjeti poslovanja u BiH trenutačno? Dakako, s naglaskom na prevelika opterećenja realnog sektora. Naravno, neizostavna pitanja bila su i ona koja se odnose na prevladavanje kriza u proteklih 3-4 godine, potom kako osigurati kvalitetnu radnu snagu i zadržati uposlenike. Jelena nudi i neke sugestije u vezi s obrazovanjem i stručnim osposobljavanjem djelatnika, uz neke savjete iz vlastitog iskustva, napose za mlade ljude koji tek biraju svoj profesionalni put.

Posušje.info

Objava VIDEO | “Weltplast čini nas 135 zaposlenih, a tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?