Ministrica Pozder u Ljubuškom: Svakim dolaskom vidim određene napretke

Ministrica Pozder u Ljubuškom: Svakim dolaskom vidim određene napretke

Link na izvornu vijest

Ministrica Pozder u Ljubuškom: Svakim dolaskom vidim određene napretke
Ljubuški je u petak posjetila federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder.

Tom prigodom u zgradi Gradske uprave održan je sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopremijer Vlade i ministar financija Federacije BiH Toni Kraljević, dopredsjednica Vlade i ministrica financija Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek, vršiteljica dužnosti direktorice Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronika Pinjuh i direktor JP Parkovi d.o.o. Nikica Vučić.

Sudionici sastanka razgovarali su o mogućnostima snažnijeg razvoja turizma i proširenja turističke ponude, potpori ministarstva lokalnim projektima te o pitanju odlaganja otpada i funkcioniranju grada s tog aspekta i aktivnostima na zaštiti okoliša.

U Ljubuškom se iz godinu u godinu širi turistička ponuda i radi se na obnovi i očuvanju kulturno-povijesne baštine uz pomoć viših razina vlasti i projekata prekogranične suradnje, što donosi pozitivne turističke rezultate, ali i izazove s kojima se susreće Gradska uprava i gospodarski subjekti koji djeluju u području turizma.

Mnogo je tema koje smo danas otvorili. Pokazali smo i prikazali sve ono što Ljubuški radi posljednjih godina u turizmu, ulaganjima u turističke lokalitete te upoznali ministricu i s problemima s kojima se susrećemo. Također smo razgovarali i o planiranim projektima na jačanju turizma i zaštiti okoliša, rekao je gradonačelnik Markotić i zahvalio ministrici na posjetu.

 

Ministrica Pozder pohvalila je provedene projekte obnove kulturno-povijesne baštine te razvoj grada i napredak na turističkom planu.

Svaki put kad dođem u Ljubuški vidim određene napretke i to je nešto što me raduje, posebno u kontekstu turističke sezone koja je pred nama. Ljubuški je uspio skoro sve svoje iznajmljivače staviti u sustav što je pokazatelj da zna upravljati svojom destinacijom. Mislim da je ovaj kraj vrlo bogat prirodom ali i nasljeđem, koje je čini mi se, dosad čuvano, a sad ga treba promovirati i staviti u funkciji ne samo Ljubuškog nego i Hercegovine, kazala je.

Sudionike sastanka informirala je o planovima i projektima koje će ministarstvo provoditi te izrazila nadu kako će i Grad Ljubuški i stanovništvo i ubuduće iskazivati zainteresiranost za sudjelovanjem.

Trebalo je mnogo volje i truda da se uvjere i investitori i lokalna zajednica da vrijedi ovakve projekte podržavati, kao što su u Ljubuškom projekti obnove tvrđave pa do Posjetiteljskog centra. Mislim da ćemo uskoro vrlo brzo osjetiti koristi od ovakvih projekata, zaključila je Pozder.

Po završetku sastanka ministrica Pozder je u pratnji domaćina posjetila tvrđavu herceg Stjepana i Posjetiteljski i Arheo centar na Gračinama, prenosi Večernji list.

Objava Ministrica Pozder u Ljubuškom: Svakim dolaskom vidim određene napretke pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?