Na granici BiH otkrivena djevojčica iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

Na granici BiH otkrivena djevojčica iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

Link na izvornu vijest

Tužitelj iz Odjela za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužiteljstva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovite autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali i žrtvu međunarodne trgovine ljudima.

Identificirana žrtva je petogodišnja djevojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smjernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smještena u sigurnu kuću.

Žrtvi je dodijeljen specijalni staratelj za djecu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine djecom.

Navedena djevojčica nalazi se u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužitelj u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Wiesbadenu, Njemačka, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci.

Tužiteljstvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj suradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH

The post Na granici BiH otkrivena djevojčica iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?