Nakon pete uzastopne pobjede u prvenstvu, kuglači Posušja osvojili i KUP BiH

Nakon pete uzastopne pobjede u prvenstvu, kuglači Posušja osvojili i KUP BiH

Link na izvornu vijest

Nakon što su prije deset dana pobjedom u posljednjoj utakmici kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine nad KK Mostar iz Mostara zaključili ovogodišnje izdanje kuglačke premjer lige BiH te se okitili petim uzastopnim naslovom prvaka u BiH, igrači Kuglačkog kluba Posušje su protekloga vikenda osvojili i KUP Bosne i Hercegovine. Dakle, ove godine najuspješniji kuglački klub Bosne i Hercegovine, klub iz Posušja je osvojio dupli naslov. „Bilo je i prije situacija da nam je pripala dupla kruna. Također, ovaj pet uzastopni naslov prvaka nakon odigrane sezone je rekord koji još ne postoji u Bosni i Hercegovini i koji će sigurno teško biti nadmašiti“, kazao nam je igrač i kapetan Kuglačkog kluba Posušje Ivan Petric.

Kup je odigran u subotu i nedjelju u dvorani Zetra u Sarajevu. Prvi dan je odigrano polufinale. Posušje je tom utakmicom odigralo finale prije finala. Naime, njihov protivnik u polufinalu kupa bio je Kuglački klub Rudar iz Prijedora, klub s kojim su se cijelu sezonu lige pratili u stopu, koji ih je na tablici jednom i preskočio, klub koji im je cijelu sezonu bio najveći protivnik za prvo mjesto. „Mi smo znali da bi tu trebali dati i tristo posto da bi pobjedili. Ne podcjenjujući druga dva polufinalista Adu iz Banja Luke i Slobodu iz Tuzle, naši protivnici u polufinalu su ipak znatno bolja ekipa. Iako rezultat od 5:3 te polufinalne utakmice sugerira laku pobjedu, ona je bila neizvjesna do kraja. Prva naša tri igrača su osvojila samo jedan poen. Imali smo neku sitnu razliku zaostatka oborenih čunjeva. Međutim, naša druga trojica igrača odigrala su odlično i bili su znatno koncentriraniji pogotovo u zadnjih dvadeset kugli staze gdje je još uvijek bilo skroz neizvjesno. Na kraju je stigla ta prevažna pobjeda“, kazao nam je Ivan prepričavajući dojmove s KUP natjecanja. Drugi polufinalni par bili su Ada iz Banja Luke i Sloboda iz Tuzle. Pobjeda je u toj utakmici pripala Adi, tako da su oni uz posuški klub bili finalisti KUPa. „I mi i Ada smo podbacili u finalu što se tiče oborenih čunjeva, ali bila je neizvjesna utakmica. No, lakše smo ju dobili nego onu polufinalnu. Pobjedili smo rezultatom 6:2“, kazao je za naš radio Ivan Petric.

„Veliko hvala našim navijačima koji nas prate na domaćim, ali i gostujućim utakmicama i naravno našim kuglačima koji su marljivim radom i zalaganjem osigurali našem klubu duplu krunu i naše prostorije obogatile s nova dva pehara“, kazao nam je Ivan Petric.

Bernard Malenica, Ante Mišetić, Mario Prljević, Ivan Petric, Pere Petric, Ivo Petric, Danijel Penava, Petar Galić, Mate Galić, Josip Penava i Stjepan Jukić smjenjivali su se ove sezone na kuglačkim stazama diljem Bosne i Hercegovine, a igrači su Kuglačkog kluba Posušje.

Posuške kuglače sada čeka pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kuglanju u kojem će nastupiti Ivan Petric, Pere Petric i Mario Prljević. Prvenstvo se u idući vikend održava u Međugorju, okupit će osam najboljih kuglača uz Federacije i osam najboljih kuglača iz Republike Srpske. Osvajanjem kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine, kuglači Posušja su petu godinu izborili i ligu prvaka. Ona će se odigarti početkom listopada u Mađarskoj.

Objava Nakon pete uzastopne pobjede u prvenstvu, kuglači Posušja osvojili i KUP BiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?