Osiguravajuće kuće u Srpskoj zaradile 30 miliona KM

Osiguravajuće kuće u Srpskoj zaradile 30 miliona KM

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Osiguravajuća društva u Republici Srpskoj zaradila su u prošloj godini 30,4 miliona KM, a najprofitabilniji su bili „Nešković osiguranje“ sa 6,5 miliona KM i „Garant osiguranje“ sa šest miliona KM dobiti.

Osiguravajuće kuće u Srpskoj zaradile 30 miliona KM

FOTO: CBBiH

U odnosu na godinu ranije dobit osiguravajućih društava je smanjena je za oko 180.000 KM, pokazuju podaci Agencije za osiguranje RS.

Pored „Nešković osiguranja“ i „Garant osiguranja“, dobit veću od milion KM imali su i „Drina osiguranje“ (4,9 miliona KM), „Brčko gas osguranje“ (4,6 miliona KM), „Euros osiguranje“ (3,9 miliona KM), „Premium osiguranje“ (1,3 miliona KM) i „Sas – Super P osiguranje“ milion maraka.

Predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje RS Bojan Popović za CAPITAL kaže da je inflacija i otežani uslovi poslovanja koji su zadesili kompletnu privredu razlog nešto manje dobiti koju su osiguravajuća društva ostvarila u prošloj u odnosu na godinu ranije.

Kaže da je prošle godine došlo do povećanja cijena rezervnih dijelova, servisa, radne snage.

„S druge strane, povećanje cijene premije od autoodgovornosti je donekle ublažilo te negativne efekte, jer bi profitabilnost bila mnogo manja da se nije to desilo. Država i Agencija za osiguranje RS su prepoznali u tom momentu da se mora povećati cijena kako bi se zadržala profitabilnost osiguravajućih društava“, kazao je Popović.

Kada su u pitanju nelegalni popusti koji godinama opterećuju tržište osiguranja RS, Popović kaže da se stalno radi na tom polju, ali da problem još nije u potpunosti riješen.

„Mi ćemo sigurno i u narednom periodu raditi na tome sa Ministarstvom finansija i Agencijom za osiguranje. To je onaj dio problema koji još uvijek nije završen, ali mislim da je i to pri kraju“, zaključuje Popović.

CAPITAL: M. Ljubojević

Чланак Osiguravajuće kuće u Srpskoj zaradile 30 miliona KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?