Dodik nakon ročišta u Sudu BiH organizira sastanak državne koalicije: “Ovo je posljednji pokušaj”

Dodik nakon ročišta u Sudu BiH organizira sastanak državne koalicije: “Ovo je posljednji pokušaj”

Link na izvornu vijest

Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta, nakon ročišta koje će se održati u Sudu BiH, organizirat će sastanak sa predstavnicima HDZ-a i stranaka trojke u Administrativnom centru RS.

Prema Dodikovim riječima, ovo će biti posljednji pokušaj stabilizacije, prije nego što se partnerstvo državne koalicije raspadne.

– Dakle, očekujemo da riješimo probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad Doma naroda. Da riješimo pitanje visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendiramo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Predstavničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehnički nivoi – pojasnio je predsjednik RS.

Dodik je naglasio da se SIP/CIK mora razvlastiti, te da se moraju racionalizirati troškovi u vezi s izborima.

– Mora se osigurati da zastupljenost naroda, konstitutivnih naroda, bude vidljiva u izbornim komisijama, kako to predviđaju Ustav i zakon. Očekujem da ćemo sve to razmatrati danas na sastanku. Ukoliko ne bude dogovora, više nisam siguran koliko to partnerstvo ima smisla. Nakon nekoliko dogovora i onoga što su razvalili stranci, prije svega američki veleposlanik Murphy, blokiran je kompletan europski put – smatra Dodik.

Ponovio je kako visoki predstavnik Christian Schmidt ruši europsku perspektivu BiH.

– Jedan optimizam koji smo imali je ustuknuo i ne možemo se kretati dok ne riješimo uzroke tog zastoja. To je, prije svega, Schmidt koji nastavlja da ruši europsku perspektivu Bosne i Hercegovine – zaključio je Milorad Dodik.

The post Dodik nakon ročišta u Sudu BiH organizira sastanak državne koalicije: “Ovo je posljednji pokušaj” first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?