Širom BiH u popodnevnim satima pljuskovi, za vikend opet snijeg

Širom BiH u popodnevnim satima pljuskovi, za vikend opet snijeg

Link na izvornu vijest

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano prije podne, a više oblačnosti u drugom dijelu dana. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stupnjeva, javlja N1.

U petak 19.4.2024. u Bosni umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Prema poslijepodnevnim satima oblačnost će se smanjivati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

U subotu 20.4.2024. u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje se očekuje prije podne koje će uvjetovati slabu kišu, na planinama slab snijeg. Jače padaline su tijekom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju 21.4.2024. u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, a snijeg će padati na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

Objava Širom BiH u popodnevnim satima pljuskovi, za vikend opet snijeg pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?