SMARAJU VAS REKLAME NA YOUTUBEU? EVO NAČINA KAKO DA IH BLOKIRTE

SMARAJU VAS REKLAME NA YOUTUBEU? EVO NAČINA KAKO DA IH BLOKIRTE

Link na izvornu vijest

Sada, mnogo mjeseci kasnije, represija se širi.

YouTube je najavio da će početi s primjenom svoje politike protiv blokatora reklama na aplikacije trećih strana koje krše YouTubeove uslove korištenja.

YouTube posebno spominje “aplikacije za blokiranje reklama”, ovom prilikom, iako pretpostavljamo da bi aplikacije trećih strana s ugrađenim blokatorima reklama također mogle biti meta.

Što se tiče aplikacija za blokiranje reklama, one poput AdGuarda omogućavaju vam da otvorite YouTube unutar aplikacije za blokiranje reklama, gdje možete gledati videozapise bez reklama.

To više neće biti moguće. Ako pokušate da koristite ovaj trik, vidjet ćete grešku koja glasi: “Sljedeći sadržaj nije dostupan na ovoj aplikaciji.”

YouTube naglašava da njegovi uslovi ne dozvoljavaju aplikacijama trećih strana da isključe reklame “jer to sprečava autora da bude nagrađen za gledanost, a reklame na YouTubeu pomažu podržavanju autora i omogućavaju milijardama ljudi širom svijeta korištenje ovog servisa za strimovanje”.

Kao i uvijek, YouTube predlaže da počnete da plaćate YouTube Premium ako vam se ne sviđaju reklame.

The post SMARAJU VAS REKLAME NA YOUTUBEU? EVO NAČINA KAKO DA IH BLOKIRTE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?