Uhićen cijeli vrh Federalne uprave policije

Uhićen cijeli vrh Federalne uprave policije

Link na izvornu vijest

U policijskoj akciji pripadnika MUP-a ŽS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Black Tie 2” po nalogu Tužitrljstva BiH danas su privedene ukupno 22 osobe.

Uhićeni su visokopozicionirani policijski dužnosnici Federalne uprave policije (FUP), priopćolo je Tužiteljstvo BiH, a akcije je povezana s međunarodnim narkokartelom Dino i Tito čiji je vođa Edin Gačanin, osoba koje su SAD prošle godine stavile na crnu listu.

Kako je ranije objavio Avaz.ba, uhićeni su po nalogu Tužiteljstvaa BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.

Priveden je nakon izdavanja naloga Tužiteljstva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a.

Među uhićenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Uhićeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Uhićen je i Haris Behram, ali i direktor bolnice u Zenici Tarik Zulović. On će biti prebačen u SIPA-u. Među uhićenima je i Ermin Alamerović zvani Kiki. On je vlasnik jedne privatne fime na Dobrinji.

Avaz.ba

The post Uhićen cijeli vrh Federalne uprave policije appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?