Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om

Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om

Link na izvornu vijest

“Imali smo neformalni sastanak danas s HDZ-om, uputili smo poziv i razgovarao sam s predstavnicima SDP-a i Mosta. Sutra kreću službeni razgovori sa svim strankama”, rekao je Dabro

Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.

Dabro je poručio da je DP spreman i na izglasavanje saborske većine oporbe i sastavljanje Vlade s HDZ-om. “Imali smo neformalni sastanak danas s HDZ-om, uputili smo poziv i razgovarao sam s predstavnicima SDP-a i Mosta. Sutra kreću službeni razgovori sa svim strankama. Dobili smo potporu predsjedništva za pregovarački tim u sastavu (Ivan) Penava, (Mario) Radić, (Josip) Dabro, (Damir) Barna. Sutra krećemo u razgovore sa svim relevantnim političkim opcijama, osim SDSS-a i Možemo!”, rekao je u razgovoru za Novu TV.

Uvjeti bez kojih Domovinski pokret neće pristati na izglasavanje većine obuhvaćaju poštivanje nadzora državne granice, Vladu bez SDSS-a, nultu toleranciju na ilegalni ulazak migranata, naveo je Dabro, a spomenuo je i deratifikaciju Istanbulske konvencije.

Istaknuo je da “SDSS ne dolazi u obzir za formiranje većine”, dodavši da su članovi stranke na sastanku “obećali da će se držati obećanja da neće sastavljati većinu s SDSS-om”.

“Svi su dali svoju riječ i obećali da će se držati toga. To su ljudi sa stavom koji su se suprotstavljali i nekim politikama HDZ-a”, dodao je.

Na pitanje jesu li spremni podržati ideju parlamentarne većine oporbe koja bi se skupila u Saboru, rekao je da je upravo to tema sjednice Predsjedništva stranke.

“I rečeno je da ako dođe do rastezanja i odugovlačenja da je DP spreman i za izglasavanje saborske većine. Bitno je reći da nećemo izdati birače, držat ćemo se onoga što smo govorili”, dodao je te naglasio da će se boriti za nacionalne interese i interese građana.

The post Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?