<div>Dodik: " title="
Dodik: "Uloga EUFOR-a je da nas razgraniči u slučaju sukoba, to nam odgovara"
" decoding="async" />

Dodik: “Uloga EUFOR-a je da nas razgraniči u slučaju sukoba, to nam odgovara”

Link na izvornu vijest

On je novinarima nakon sastanka s tajnikom Savjeta sigurnosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom rekao da je bilo riječi i o Misiji “Altea” i naveo da u Rusiji primjećuju da postoje pokušaji da se u BiH pod pritisima uvede pojačani dio ljudstva, prenosi Klix.

Dodik je rekao da je uloga misije “Altea” jasna bez obzira na to što zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ili netko drugi pokušava da nametne neki narativ.

“Uloga misije ‘Altea‘ nije da ratuje na načijoj strani, uloga misije Altea nije da promoviše političko rješenje. Uloga misije ‘Altea‘ jeste da očuva stabilnost i mir”, naglasio je Dodik.

No, u nastavku je odmah rekao da je jedna od stavki ove misije da u eventulanom sukobu “razgraniči strane”.

“To nama sve odgovara. Dovedete koliko hoćete tamo ljudi. Nije nam to problem, ali nemojte da pravite te priče kao izaće na Brčko, ovo ono. Kakvo Brčko? Pa onda bi to bilo protiv njihove misije da osiguraju slobodu kretanja. Oni su zaduženi da to osiguraju, slobodu kretanja i da razgraničuju eventualno snage u skubu. Jedno i drugo nam odgovara”, poručio je Dodik.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?