Gradonačelnik Markotić na panel konferenciji o lokalnoj samoupravi: Općine i gradovi ključni za europski put BiH

Gradonačelnik Markotić na panel konferenciji o lokalnoj samoupravi: Općine i gradovi ključni za europski put BiH

Link na izvornu vijest

Gradonačelnik Markotić na panel konferenciji o lokalnoj samoupravi: Općine i gradovi ključni za europski put BiH
Danas se u Sarajevu održava panel konferencija o lokalnoj samoupravi: Općine i gradovi ključni za europski put BiH u organizaciji Saveza općina i gradova FBiH i Kongresa Vijeća Europe.
Na konferenciji su razmijenjena znanja i iskustva u cilju poboljšanja lokalne samouprave u skladu s europskim standardima. Skup je okupio ključne političke osobe, pravne stručnjake, predstavnike ambasada, nevladinih organizacija, gradonačelnike i načelnike među kojima je bio i gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić. 
markotic sarajevo

Gradonačelnik Vedran Markotić i načelnik Ante Begić 

“Općine i gradovi su temelj na kojem se odvija konkretan život u Federaciji, i ključno je da se uvaži važnost ovog oblika samouprave za funkcioniranje cijelog sustava. Današnja panel konferencija pokazuje da komunikacija između lokalne i viših razina vlasti mora biti još izraženija i iskrenija. Bez spremnih općina i gradova, nema ni europskog puta za BiH. Posao načelnika jedan je od najtežih kada je u pitanju javna uprava u ovoj zemlji. Preko njihovih leđa lome se sve odluke viših razina vlasti a ruke su im nerijetko svezana kada su u pitanju nadležnosti, a posebno financijska sredstva”, rekla je u svom obraćanju predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara.
 
Na skupu su govorili i Mladen Mišurić Ramljak, predsjednik Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH; Bojana Urumova, šefica Ureda Vijeća Europe u BiH; Siroco Messerli, zamjenik šefa misije i direktor za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske; Ryan Knox, direktor SALAR International; te Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova Federacije BiH.
 
Događaj je dio šireg projekta „Inoviranje demokratskog sudjelovanja na lokalnoj razini u Bosni i Hercegovini“, koji provodi Kongres lokalnih i regionalnih vlasti pod okriljem Akcijskog plana Vijeća Europe za BiH za razdoblje 2022.-2025. Financijsku podršku pružili su Kongres Vijeća Europe, Vlada Kraljevine Švedske i Vlada Švicarske, što dodatno naglašava važnost i međunarodnu podršku projektu.

Objava Gradonačelnik Markotić na panel konferenciji o lokalnoj samoupravi: Općine i gradovi ključni za europski put BiH pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?