Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio

Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio

Link na izvornu vijest

Reuters temelji procjene na podacima iz industrijskih izvora i službenim statistikama o proizvodnji, preradi i opskrbi nafte i plina na ruskom i međunarodnom tržištu.

Rusko ministarstvo financija objavit će podatke za travanj početkom svibnja. Za cijelu 2024. vlada je u proračunu predvidjela prihod od prodaje nafte i plina od 11.5 bilijuna rubalja, veći za 30 posto nego u 2023. kada se bio smanjio za 24 posto zbog nižih cijena nafte i smanjenog izvoza plina pod pritiskom sankcija.

Zahvaljujući oporavku prihoda od prodaje energenata, ruski proračunski deficit smanjio se u prva tri mjeseca ove godine na 607 milijardi rubalja, što odgovara 0.3 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), navodi Reuters.

Zapadne zemlje uvele su Rusiji brojne sankcije zbog invazije na Ukrajinu, nastojeći smanjiti ruski prihod od prodaje nafte i plina koji čini otprilike trećinu saveznog proračuna. Kaznene mjere uključuju i zabranu poslovanja s ruskim financijskim institucijama.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?