Turističkim djelatnicima i novinarima iz Srbije predstavljeni potencijali općine Čitluk

Turističkim djelatnicima i novinarima iz Srbije predstavljeni potencijali općine Čitluk

Link na izvornu vijest

Nakon uspostave zrakoplovne linije Beograd – Mostar, Hercegovinu je, koristeći ovu redoviti liniju Air Srbije, posjetilo pedeset turističkih djelatnika i novinara iz Republike Srbije.

Oni su jučer sletjeli u Zračnu luku Mostar kako bi se upoznali s turističkom ponudom i znamenitostima Grada Mostara, ali i Hercegovine, a danas su, između ostalog, posjetili Međugorje.

Tijekom njihovog boravka u Međugorju ugostili su iz Ante Kozina, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Čitluk i fra Jure Barišić, župni vikar župe sv. Jakova – Međugorje. Fra Jure Barišić predstavio je duhovni segment župe Međugorje, dok je Ante Kozina turističkim djelatnicima i novinarima predstavio turističke potencijale općine Čitluk.

– Otvaranje redovite linije Beograd – Mostar je jako zanimljivo za turizam i ovo je pokazatelj našim turistima da je ovo izuzetno dobra destinacija. Naše kolege, od kojih su neki i po prvi puta ovdje, u ova dva dana su mogli vidjeti koliko dobrog sadržaja i zanimljivih stvari se ovdje može vidjeti. Primjerice, već smo danas u Međugorju naučili nešto novo. Turisti su već preopterećeni putovanjima u velike metropole i gradove. Novi trend koji se pojavljuje na turističkoj mapi svijeta je da više to nisu najatraktivniji Barcelona, Madrid, Budimpešta ili Rim, nego su sada manji gradovi, manje sredine i neistražena mjesta sve traženija – izjavio je je Milan Lainović, potpredsjednik Upravnog odbora YUTA-e nacionalne asocijacije turističkih agencija Republike Srbije.

Lainović se također osvrnuo i na srdačnost ljudi koji su njega i njegove kolege dočekali u Hercegovini i kazao: “Ono što je nama jako bitno je, da ćemo turama koje budemo radili i koje smo pripremili, a one će biti na tri, pet i sedam dana, ljudima omogućiti da vide sve ovo što smo i mi sami posjetili. Ovo je pokazatelj da se vraćamo nečemu izvornom, a u susjedstvu je i blizu je. Mostar je od Beograda svega 35 minuta leta, a po izuzetnoj niskoj cijeni karte. Reći ću vam cijena povratne karte na relaciji Beograd – Mostar iznosi 110 eura. Do sada ste iz Mostara do Beograda morali putovati sedam sati, a za te novce ne možete jednostavno ni pokriti gorivo. Ovdje smo naišli na sjajan i srdačan doček i to je nešto što me fascinira. Pokazali ste sjajnu dobru volju i želju da se predstavite kao dobri domaćini, što ste i uspjeli. Sam sam i ranije dolazio u Međugorje, ali i ja i moje kolege čuli smo i vidjeli jako zanimljive stvari”.

The post Turističkim djelatnicima i novinarima iz Srbije predstavljeni potencijali općine Čitluk appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?