Vlada Srpske duguje milione i za onkologiju

Vlada Srpske duguje milione i za onkologiju

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zbog kašnjenja u plaćanju stvara velike probleme investitorima angažovanim na velikim projektima u Banjaluci. Pored dugovanja za garažu kod Univerzitetsko – kliničkog centra, zbog čega su radovi obustavljeni, ministarstvo uveliko kasni i sa obavezama za gradnju onkologije, takođe kod UKC-a, saznaje portal CAPITAL.

Vlada Srpske duguje milione i za onkologiju

FOTO: Capital

Veljko Jarić, direktor i vlasnik preduzeća „Aragosta invest“, koje gradi objekat vrijedan 55,8 miliona maraka, nije precizirao o kolikom dugu je riječ, ali je potvrdio da ministarstvo nije ažurno kada je izmirivanje obaveza u pitanju.

Malo duguju pa onda nešto uplate. Za sada nismo došli u tu poziciju da ne možemo da radimo, ali sada smo u najvećem poslu i jasno smo im rekli da ako uskoro ne uplate ništa, mogli bi doći u problem. Ja neću dozvoliti da mi firma bude blokirana, možemo zaustaviti radove“, rekao je on.

Iako on nije želio da kaže o kojem iznosu je riječ, CAPITAL nezvanično saznaje da je do juče to bilo oko pet miliona maraka, ali i da je krajem dana dio novca uplaćen.

Podsjećamo, Vlada RS i firmi „Marković R.M.“, koja gradi garažu kod UKC RS, duguje 3,5 miliona KM zbog čega se ta firma našla u blokadi, a radovi na garaži vrijednoj 42 miliona maraka svedeni na minimum.

Inače, kada je riječ o onkologiji, planirano je formiranje regionalnog centra za liječenje malignih bolesti unutar UKC-a koji će služiti za smještaj pacijenata na dužem liječenju, kao i dijagnostički centar sa adekvatnim kapacitetima za dnevno liječenje pacijenata.

Objekat će raspolagati sa 360 kreveta za duži smještaj, kao i 50 kreveta za dnevni smještaj pacijenata.

Iako javnost u Srpskoj očekuje odgovore na pitanje zašto je došlo do kašnjenja u plaćanju na ovim velikim projektima, u resornom ministarstvu, na čijem se čelu nalazi Alen Šeranić, ih ignorišu i danima se ne oglašavaju.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Vlada Srpske duguje milione i za onkologiju се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?