Vlada ZHŽ platila dvije tranše za prijevoz učenika u visini od 1.000.000 KM

Vlada ZHŽ platila dvije tranše za prijevoz učenika u visini od 1.000.000 KM

Link na izvornu vijest

Iz Proračuna Zapadnohercegovačke županije danas je isplaćen iznos od 1.000.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika. Kako je Feni potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije Blagica Leko, na račune jedinica lokalne samouprave uplaćene su prve dvije tranše (od ukupno tri) tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika u ovoj županiji.

Navedena sredstva su, sukladno kriterijima Vladine Odluke o odobravanju isplate sredstava gradovima i općinama za sufinanciranje učenika utvrđenih Proračunom Zapadnohercegovačke županije za 2024. godinu, raspoređena gradovima Ljubuškom i Širokom Brijegu, te općinama Grude i Posušje.

Isplati novca prethodilo je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika gradovima i općinama u ZHŽ za 2024. godinu, koje je upriličeno u zgradi Vlade u ožujku ove godine. Ugovor vrijedan ukupno 1.500.000 KM su potpisali predsjednik Vlade ZHŽ Predrag Čović, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, načelnik Općine Posušje Ante Begić i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Inače, sufinanciranje prijevoza učenika samo je jedna od brojnih demografskih mjera koje provodi vlada ove županije zajedno s jedinicama lokalne samouprave, a koje, sudeći prema pozitivnom prirodnom priraštaju prošle godine, daju rezultate.

The post Vlada ZHŽ platila dvije tranše za prijevoz učenika u visini od 1.000.000 KM first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?