KOZAR U ‘7PLUS’: I PORED SVIH POKUŠAJA IZ BEOGRADA I BANJA LUKE, REZOLUCIJA ĆE BITI USVOJENA

KOZAR U ‘7PLUS’: I PORED SVIH POKUŠAJA IZ BEOGRADA I BANJA LUKE, REZOLUCIJA ĆE BITI USVOJENA

Link na izvornu vijest

KOZAR U ‘7PLUS’: I PORED SVIH POKUŠAJA IZ BEOGRADA I BANJA LUKE, REZOLUCIJA ĆE BITI USVOJENA

Istakao je ovo vojno-politički analitičar Đuro Kozar komentirajući poteze RS-a i Srbije u cilju sprečavanja usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

  • Taj genocid se ne može ničim pravdati i počinjen je iz mržnje prema bošnjačkom narodu. Pored svih pokušaja iz Beograda i Banja Luke, Rezolucija će biti usvojena. To će biti svjetski dan sjećanja na žrtve – kazao je u emisiji ‘7PLUS’.

Kozar ističe da je prijetnji uvijek bilo i bit će, ali da su institucije spremne na odgovore.

  • EUFOR je spreman i bit će u Srebrenici u punom svom sastavu i spriječit će bilo kakav pokušaj ako bude sjednica Vlade RS-a i ministri krenu prema Potočarima da naprave neki incident. Narod u BiH treba da bude ohrabren kada vidi pripadnike EUFOR-a, a ne uplašen. EUFOR je spreman u svakom trenutku da sačuva mir i da ne dozvoli secesiju RS-a – istakao je.

Podsjetio je i kako je Dodik više puta najavljivao razne scenarije, ali ništa od toga se nije ostvarilo.

  • Ako misli da se može odvojiti, neka pokuša pa da vidi šta će se desiti njemu i RS-u. Može on to pokušati, ali to neće imati dugotrajni efekat. Putin mu diriguje preko Vučića kako da se ponaša. Najbolje bi mu bilo da se povuče, da zašuti i ne spominje ovu temu – kazao je.

(E.M.)

Video uskoro…

The post KOZAR U ‘7PLUS’: I PORED SVIH POKUŠAJA IZ BEOGRADA I BANJA LUKE, REZOLUCIJA ĆE BITI USVOJENA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?