Biciklistički izazovi u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala 2024.

Biciklistička natjecanja na ovogodišnjem Ljubuški Outdoor Festivalu koji će se održati od 23. do 26.05. provest će natjecatelje kroz predivne krajolike rijeke Trebižat i brda Butorovica.

Vrhunac izazova održava se u nedjelju, 26.05. kada će se održati utrka „Mara 21k“ s početkom u 12:00 sati i utrka „Stipe 40k“ koja započinje u 11:45 sati. Utrka „Stipe“ je nešto zahtjevnija brdska utrka koja velikim dijelom prelazi brdo Butorovicu, dok utrka „Mara“ prati stazu uz rijeku Trebižat i prometnice kroz grad Ljubuški. I jedna i druga utrka spajaju dva vodena bisera – vodopade Kravicu i Koćušu.

Biciklistički izazovi u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala 2024

U petak, 24.05. i najmlađi imaju priliku sjesti na svoje bicikle i pridružiti se utrci „Mala Mara“ koja će započeti u 17:00 sati pored vodopada Kravica. Utrka je podijeljena prema uzrastima i održava se u predivnom ambijentu u blizini vodopada Kravica, na središnjem mjestu festivala gdje će najmlađi moći uživati i u dodatnim sadržajima koje nudi LJOF. Biciklistički klub Ljubuški od samog je početka jedan od organizatora Ljubuški Outdoor Festivala, a za ovogodišnji LJOF najavljuju i poneku novost. „Ove ćemo godine pokušati napraviti nekoliko zanimljivih izmjena staza u odnosu na protekle godine održavanja LJOF-a, a plan je odvesti natjecatelje utrka ‘Stipe’ i ‘Mara’ na još jednu stazu uz samu rijeku Trebižat u zadnjih par kilometara obje utrke.

Biciklistički izazovi u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala 2024

Što se tiče same kvalitete svake utrke, ove godine podižemo ljestvicu u odnosu na protekle godine, i možemo obećati natjecateljima dobru vožnju a kasnije i dobru zabavu u samom finišu, po čemu je LJOF poznat i jedini u regiji nudi vrhunske utrke uz vrhunsku zabavu, tako da ovim putem pozivamo sve da se prijave na vrijeme i osiguraju svoj startni paket“, poručuju organizatori iz Biciklističkog kluba Ljubuški. Organizatori ovogodišnjeg Ljubuški Outdoor Festivala su JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala Džajić Commerce Ljubuški. Sve informacije o prijavama za biciklističke utrke i ostale natjecateljske sadržaje LJOF-a možete pronaći na službenoj stranici festivala: www.ljof.ba. 

Biciklistički izazovi u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala 2024
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?