Izgradnja više sportskih objekata u Mostaru: Rade se četiri velika infrastrukturna projekta

Izgradnja više sportskih objekata u Mostaru: Rade se četiri velika infrastrukturna projekta

Link na izvornu vijest

U gradu Mostaru trenutno se izvode radovi na četiri velika infrastrukturna projekta. Nakon gotovo 40 godina, počeli su radovi i na Kulturno sportskom centru. U isto vrijeme gradi se i Olimpijski bazen i uređuju stadioni Velež i Zrinjski.

Radovi na četvrtoj i posljednjoj tribini stadiona Rođeni su pri kraju, a kada bude izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, popratne prostorije za suce, prostorije za doping kontrolu, VAR soba, te VIP ložu i VIP salon. 

Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Krenula je i prva faza radova na Stadionu HŠK Zrinjski i to rušenjem tribine poznate pod imenom Stajanje. Prema planu na tom mjestu bi trebala biti izgrađena modernija tribina pa bi i funkcionalnost trebala biti povećana na veću razinu, javlja BHRT.

– Prilikom završetka ovih grubih betonskih radova odmah nastavljamo s pokrivanjem velike tribine i s tim radovima i postavljanjem stolica. Projekat bi u ovoj fazi bio završen, točnije potrošit ćemo sva sredstva koja imamo na raspolaganju u ovom trenutku za izgradnju ove tribine, oko 3 milijuna, rekao je predsjednik UO NK Velež Senad Kevelj.

– Napokon smo početkom ove godine krenuli s demolicijom te tribine, evo sad se nadam da ćemo uskoro moći intenzivirati radove i krenuti s rekonstrukcijom odnosno izgradnjom istočne tribine. Radi se o velikom projektu, kada budemo imali više informacija na tu temu definitivno ćemo je mi sami publicirati, u svakom slučaju radit će se o iznosu od nekoliko milijuna konvertibilnih maraka, neka sredstva su već osigurana s razine vlade Federacije, rekao je predstavnik HŠK „Zrinjski“ Mario Pandža.

A izgradnja Kulturno-sportskog centra svakako je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata. Konceptom je dvorana zamišljena kao multifunkcionalan prostor, pogodan ne samo za sportske aktivnosti, nego i za održavanje drugih kulturnih sadržaja i manifestacija koja će moći primiti pet tisuća ljudi.

Nastavak radova na mostarskoj sportskoj dvorani je već u punom jeku, polako se naziru i obrisi tribina tako da mostarska sportska dvorana lagano poprima svoj oblik.

– Na objektu naše dvorane se i zadnje dvije i pol godine intenzivno radi na nazivnom dijelu konstrukcije koja je ustvari ostvarena zahvaljujući sredstvima federalnog ministarstva kulture u dvogodišnjem iznosu od 3.5 milijuna maraka, što će nas dovesti do visine ove ploče koju sad vidite da je gotovo završena znači s tribinama, navodi direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru Edin Prašo.

U rujnu prošle godine službeno je počela i izgradnja Olimpijskog bazena u Mostaru. Prva faza radova koja podrazumijeva izgradnju betonske konstrukcije, krova te izradu staklene fasade vrijedna je više od 10 milijuna KM i trebala bi biti završena u narednih godinu i pol. Dok traje prva faza izgradnje, kako su najavili iz Grada, pripremit će se natječaj i za drugu fazu.

– Trenutno su radovi u tijeku na lokalitetu dole u ugovoru ako se sjećate 18 mjeseci je bio rok izgradnje prve faze, i uglavnom nemamo nekih ozbiljnijih izazova sve teče svojim tijekom. Osam milijuna maraka je predviđeno u proračunu federalne vlade u ovoj godini s obećanjem da će oni nastaviti dalje podržavati taj projekt, tako da očekujemo dogodine barem isti iznos, naglasio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Obnovom i izgradnjom sportske infrastrukture Mostar postaje sportski grad u kojem će se moći održavati sve manifestacije, a dobit će priliku da bude domaćin u organizaciji europskih natjecanja.

Objava Izgradnja više sportskih objekata u Mostaru: Rade se četiri velika infrastrukturna projekta pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?