Dan Europe u Širokom Brijegu

Dan Europe u Širokom Brijegu

Link na izvornu vijest

Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke organizirao je prvi ovakav događaj u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Dan Europe simbolično obilježava trenutak kada je 9. svibnja 1950. godine francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman najavio plan da rat u Europi učini ne samo nezamislivim, već i materijalno nemogućim kroz blisku integraciju europskih ekonomija. Ovaj mirovni projekt postaje Europska unija i u tom kontekstu osiguravanje da Zapadni Balkan postane dio Europske unije ima poseban značaj.

S obzirom da se ovakav događaj organizirano je prvi put u Županiji Zapadnohercegovačkoj a cilj  je između ostalog približiti javnosti što zapravo znači činjenica da je sjedište Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokome Brijegu i da upravo na taj način možemo promovirati naš identitet i kulturu kao neprocjenjivo bogatstvo koje ćemo jednog dana unijeti u Europsku uniju.

Također, prilikom obilježavanja Dana Europe posjetitelji će imati priliku steći nova saznanja o Europskoj uniji i prilikama koje ista pruža.

U sklopu događaja priređene su kreativne radionice, prvi blok kreativnih radionica je bio za djecu vrtićke dobi u trajanju od 09:30 do 11:30 sati, a drugi blok kreativnih radionica je organiziran za djecu osnovnih i srednjih škola uz napomenu da je cjelodnevni program događaja otvoren za javnost.

The post Dan Europe u Širokom Brijegu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?