Najava događaja za četvrtak, 9. maj 2024. godine

Najava događaja za četvrtak, 9. maj 2024. godine

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom kojem će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić:
– u 11.00 časova marš “Besmrtnog puka”; /park Petar Kočić/
– u 11.30 časova polaganje vijenaca i cvijeća na Spomenik žrtvama fašizma i obraćanje zvaničnika, /Trg palih boraca/
– U 13.00 časova izjave za novinare.

BANJALUKA – U 12.00 časova služenje parastosa i polaganje vijenaca povodom obilježavanja 82 godine od pokolja 54 srpska civila u mjestu Bijeli Potok, koje su na Vaskrs 1942. godine ubile ustaše. /Bijeli Potok/

SOKOLAC – Obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom kojem će prisustvovati i delegacija Sveruskog narodnog fronta za Srbiju i Republiku Srpsku:
– u 10.00 časova parastos na Srpskom vojničkom spomen-groblju “Novi Zejtinlik”, a potom je predviđena primopredaja “Plamena sjećanja”;
– u 10.50 časova polaganje vijenaca na Centralni krst na “Novom Zejtinliku” i na Spomen-kosturnici u Parku boraca Romanije.

TREBINJE – U 19.30 časova svečano otvaranje manifestacije “Dani Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog”. /porta Sabornog hrama Preobraženja Gospodnjeg/

BEOGRAD – U 10.30 časova marš “Besmrtnog puka” od Vukovog spomenika do Spomen parka oslobodiocima povodom Dana pobjede nad fašizmom.

BEOGRAD – U 11.00 časova ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović će, povodom Dana pobjede nad fašizmom, predvoditi državnu ceremoniju polaganja vijenaca i odavanja počasti. /kompleks Groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu/

MOSKVA – U 9.00 časova na Crvenom trgu svečana parada povodom Dana pobjede nad nacističkom NJemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Чланак Najava događaja za četvrtak, 9. maj 2024. godine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?