NIKOLA JOKIĆ JE PONOVO NAJKORISNIJI IGRAČ NBA LIGE

NIKOLA JOKIĆ JE PONOVO NAJKORISNIJI IGRAČ NBA LIGE

Link na izvornu vijest

NIKOLA JOKIĆ JE PONOVO NAJKORISNIJI IGRAČ NBA LIGE

Jokić je treći put u posljednje četiri godine osvojio ovo priznanje – MVP je bio 2021. i 2022. godine, dok je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Jokić je dobio 926 glasova. Drugo mjesto je zauzeo košarkaš Oklahome, Shai Gilgeous-Alexander (640), a treće igrač Dallasa, Luka Dončić (566).

Košarkaš Denvera je ove sezone u regularnom dijelu prosječno postizao 26,4 poena, uz 12,4 skoka i devet asistencija.

Osim Jokića, po tri MVP titule su osvajali Moses Malone, Larry Bird i Magic Johnson.

Jednu više imaju Wilt Chemberlain i Lebron James, dok su pet puta najkorisniji igrači bili Bill Russell i Michael Jordan.

Kareem Abdul-Jabbarje neprikosnoven sa šest priznanja.

(A. J.)

The post NIKOLA JOKIĆ JE PONOVO NAJKORISNIJI IGRAČ NBA LIGE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?