ŠOKANTNI MOMENTI U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ: DOKAZA PROTIV OSUMNJIČENIH SVE MANJE?

ŠOKANTNI MOMENTI U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ: DOKAZA PROTIV OSUMNJIČENIH SVE MANJE?

Link na izvornu vijest

ŠOKANTNI MOMENTI U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ: DOKAZA PROTIV OSUMNJIČENIH SVE MANJE?

Dosad nije pronađen biološki trag djevojčice, odnosno tijelo djeteta do danas nije pronađeno.

Iako su osumnjičeni za ubistvo djeteta, radnici JKP Vodovod u Boru Srđan Janković i Dejan Dragijević priznali zločin, za slučaj je neophodno da tužilaštvo pronađe materijalne tragove koji bi osumnjičene vezali za mjesto zločina, prenosi Nova.rs.

Od nestanka dvogodišnje Danke Ilić prošlo je mjesec i po, ali se čini da je dokaza protiv osumnjičenih Jankovića (50) i Dragijevića (50) sve manje, umjesto da ih je sve više.

Advokat Aleksandar Zarić kaže da sudski postupak ne može da se zasniva isključivo na priznanju osumnjičenih i da postoji sudska praksa koja je to pokazala.

Upravo zbog su ključni materijalni dokazi.

  • Optužnica i presuda ne može da se zasniva isključivo na priznanju osumnjičenih. Prvo pitanje je na koji način su dobijena ta priznanja. Da li su oni ispitivani u policiji ili u tužilaštvu, uz prisustvo branioca ili bez njega. To utječe na to kako će sud cijeniti priznanja. Ono što tužilaštvu treba je čvrst i nepobitan materijalni dokaz koji bi eventualno pokrijepio ta priznanja. To bi bio DNK Danke Ilić koji bi je „vezao“ za osumnjičene, da biološki tragovi budu pronađeni ili u kolima u kojima su se osumnjičeni vozili ili na njihovoj odjeći.
  • Mi nemamo saznanja da poklapanja ima. Još u vrijeme bivše Jugoslavije Vrhovni sud je donio odluku u slučaju Ljubinko Točilovca, optuženog za ubistvo na svirep i podmukao način i prvostepeno osuđenom na smrtnu kaznu, koja je tada bila najstrožija kazna. Njega je branio advokat Veljko Guberina i presuda Vrhovnog suda bila je da samo priznanje, bez materijalnih dokaza, ne može biti dovoljno za osuđujuću presudu – objašnjava advokat Zarić.

The post ŠOKANTNI MOMENTI U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ: DOKAZA PROTIV OSUMNJIČENIH SVE MANJE? first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?