5G sljedeće godine u Srbiji

5G sljedeće godine u Srbiji

Link na izvornu vijest

BEOGRAD – Generalni direktor Telekoma Srbije, Vladimir Lučić izjavio je da će korisnici od ove nedjelje moći da koriste 5G tehnologiju u Njemačkoj, dok će u Srbiji ta tehnologija biti puštena sljedeće godine.

5G sljedeće godine u Srbiji

FOTO: Agencije

On je rekao da je tom tehnologijom već prekrivreno preko 50 odsto teritorije Crne Gore i da će svi oni koji budu ljetovali u toj zemlji moći da probaju “moćnu 5G mrežu”.

Mi ćemo da napravimo stvarno izvrsnu kvalitetnu 5G mrežu i svi su nas prepoznali kao najbitnijeg operatera zapadnog Balkana za razvoj 5G-a. Mi smo spremni vrlo brzo ćemo tom mrežom da pokrijemo teritoriju Srbije”, rekao je Lučić za televiziju “Happy”.

On je naglasio da će 5G mreža i vještačka inteligencija biti glavni nosioci budućeg razvoja u sljedećih 15 godina i one će jedna drugu dopunjavati, jer će, kako je objasnio 5G putem raznih senzora komunikacije omogućiti primjenu vještačke inteligencije u različitim industruijskim granama.

Do Expa 2027, mi ćemo uraditi kvalitetno pokrivanje 5G u Srbiji”, rekao je Lučić.

On je pozvao i mlade ljude da se bave vještačkom inteligencijom jer, kako je naglasio tu postoji niz ideja i to će biti osnova razvoja čitavog industrijskog svijeta.

Agencije

Чланак 5G sljedeće godine u Srbiji се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?