Papa svećenicima: Skratite propovijedi, zaspat će vam vjernici

Papa svećenicima: Skratite propovijedi, zaspat će vam vjernici

Link na izvornu vijest

Svećenici bi trebali držati kratke propovijedi i govoriti najviše osam minuta kako vjernici ne bi zaspali, rekao je papa Franjo u srijedu.

Propovijed ili poruka koju svećenik izgovara na misi “mora biti kratka: slika, misao, osjećaj“, rekao je papa tijekom svoje tjedne audijencije.

Ne bi smjela trajati duže od osam minuta „jer nakon tog vremena ljudi gube pažnju i zaspu, i u pravu su. Svećenici ponekad puno govore, a ne razumijete o čemu govore“, rekao je 87-godišnji papa.

Koliko njih će ga poslušati ostaje da vidimo.

The post Papa svećenicima: Skratite propovijedi, zaspat će vam vjernici first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?