Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika

Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika

Link na izvornu vijest

NJUJORK – Generalni direktor Binancea, Ričard Teng, komentarisao je vijest da je njihova platforma privukla preko 200 miliona korisnika. Teng je nedavno istakao da kriptovalutna industrija više nije u fazi kada je bila novina za pionire, već da je prešla u fazu gdje je prihvaćena od većeg dijela populacije.

Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika

FOTO: Agencije

Ovaj komentar je uslijedio nakon što je Binance 8. juna objavio da su dostigli brojku od 200 miliona registrovanih korisnika, što ih čini berzom sa najvećim brojem korisnika do sada.

Teng je izrazio zahvalnost i skromnost zbog dostignuća kompanije, ističući da je to dokaz povjerenja koje kripto zajednica i industrijski akteri imaju u Binance ekosistem.

On je naglasio da je brz rast broja korisnika sa 100 na 200 miliona za samo 26 mjeseci rezultat projmene u industriji kriptovaluta, što ukazuje na prelazak iz faze ranih usvajača u fazu rane većine. To pokazuje da se sve veći dio svjetske populacije interesuje za kriptovalute i njihov potencijal.

Međutim, Binance ne planira da se zaustavi ovjde, već nastavlja sa misijom da privuče milijardu korisnika, fokusirajući se na inicijative koje promovišu finansijsku inkluziju i inovacije.

Put do milijarde korisnika neće biti jednostavan. Zahtijevaće skoro dvostruko veći broj trenutnih vlasnika kriptovaluta i da se svaki osmi stanovnik planete uključi u kripto svijet.

Takođe će biti potrebna politička podrška globalnih regulatora, posebno u SAD-u, gde oko 50 miliona vlasnika kriptovaluta, što čini oko 10% globalne korisničke baze, čeka na regulativnu jasnoću dok SEC i druge vladine agencije razmatraju pravni okvir za kriptovalutnu industriju.

Nadolazeći predsjednički izbori u SAD-u mogu donijeti nove perspektive, posebno jer se Donald Tramp, potencijalni republikanski kandidat, nedavno izjasnio da će, ako bude izabran, biti predjsednik koji podržava kriptovalute.

Agencije

 

Чланак Binance dostigao prag od 200 miliona korisnika се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?