m:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sistema

m:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sistema

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Usljed havarije na elektroenergetskom sistemu koja je prouzrokovala nestanak struje u više država regije, došlo je do poteškoća u napajanju baznih stanica koje omogućavaju korišćenje telekomunikacionih usluga.

m:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sistema

Foto: M:tel

Zahvaljujući tehničkim kapacitetima i ekspertskom znanju zaposlenih u kompaniji m:tel, sistem je ubrzo vraćen u funkciju a svi servisi m:tel-a su bez prekida bili dostupni korisnicima“, saopšteno je iz kompanije m:tel.

Dodaju da je i u ovakvim vanrednim situacijama, m:tel je pokazao svoju snagu i obezbjedio svojim korisnicima neometanu komunikaciju.

Svi ključni sistemi m:tel-a su radili i niti jednog trenutka nisu bili ugroženi. Najvažnije službe i država niti jednog trenutka nisu bili bez mobilnih i fiksnih veza, što govori o sposobnosti našeg sistema da funkcioniše i za vreme ovakvih havarija”, poručila je generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan.

Tehničke službe m:tel-a su odmah po izbijanju havarije na elektroenergetskom sistemu izašle na teren, što je osiguralo komunikaciju bez prekida u svim opštinama i gradovima. Iz m:tel-a su poručili da je negativan efekat ove havarije bio prisutan kod korisnika koji u svojim domovima nisu imali električne energije, što je dovelo do poteškoća u korišćenju usluga m:tel-a.

Svi servisi kompanije m:tel sada su dostupni u svim opštinama i gradovima.

Agencije

Чланак m:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sistema се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?