Većina BiH dobila struju, sustav još jučer bio pred raspadom

Većina BiH dobila struju, sustav još jučer bio pred raspadom

Link na izvornu vijest

Normalna opskrba električnom energijom u BiH ponovno je uspostavljena oko 15 sati u većem dijelu zemlje, angažiranjem dodatnih proizvodnih kapaciteta i stabiliziranjem elektroenergetskog sustava koji je bio pod opterećenjem u više država u regiji.

Kako su priopćili iz Nadzornog operatera sustava (NOS) koji nadzire prijenos električne energije na velikim naponima, iza 15 sati su aktivirali sva transformatorska postrojenja na naponu od 400 kilovolti i 220 kilovolti.

Elektroprivredna poduzeća iz BiH sa sjedištima u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci su za vrijeme raspada sustava aktivirali svoje proizvodne kapacitete kako bi pomogli stabiliziranju elektroenergetskog sustava u toj zemlji i u regiji.

“Vrši se postupno aktiviranje proizvodnje električne energije”, naveli su iz NOS-a.

Dodali su kako je već u četvrtak prijetio raspad elektroenergetskog sustava u BiH kada je došlo do problema u Grčkoj, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

Zbog višesatnog nestanka električne energije nisu zabilježeni veći problemi u Bosni i Hercegovini.

Sve bolnice funkcionirale su normalno, a ni druga ključna infrastruktura nije zakazala za vrijeme nestanka struje kakav nije zabilježen u cijeloj zemlji ni za vrijeme rata.

The post Većina BiH dobila struju, sustav još jučer bio pred raspadom first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?