Poštar iz BiH protjeran iz Švicarske jer je krao pakete kako bi vratio dugove

Poštar iz BiH protjeran iz Švicarske jer je krao pakete kako bi vratio dugove

Link na izvornu vijest

Sud u Zurihu osudio je državljanina Bosne i Hercegovine (36) na 15 mjeseci uvjetne kazne te petogodišnje protjerivanje iz Švicarske jer je, radeći kao poštar, krao pakete i preprodavao ih kako bi vratio dugove.

Kako se moglo čuti tijekom suđenja, on je pakete krao dok je bio zaposlen kao poštar u švicarskoj poštanskoj službi. Dokazano je da je ukrao sadržaj 43 paketa, ukupne vrijednosti 100.000 franaka, što je 204.503 KM.

Naime, on bi uređajem skenirao paket kao da je dostavljen, iako nijedan od tih paketa nije završio na pravoj adresi. Robu koju bi uzeo iz paketa je preprodavao po Švicarskoj ili slao u BiH. Uglavnom su mu na meti bili televizori, ali i caffe aparati, agregat, kao i dva bicikla.

On je na suđenju sam priznao da je svakog dana očekivao da mu se policija pojavi na vratima, ali ništa se nije događalo.

“Zaista ne shvaćam kako me nitko nije primijetio čak dva mjeseca”, rekao je on, naglašavajući u više navrata da nije svojevoljno postao kriminalac.

Naime, imao je kockarske dugove. Novcem od preprodaje želio je otplatiti te dugove. Njegov odvjetnik je rekao da je njegova “igra” bila klasična: stare dugove je otplaćivao novim zaduživanjem. U jednom momentu ti dugovi iznosili čak pola milijuna franaka. Navodno ima dug prema 70 ljudi, što u Švicarskoj, što u BiH, prenose Nezavisne.

Međutim, vremenom su kreditori počeli da šalju prijetnje da će mu zapaliti roditeljsku kuću, zbog čega je morao nešto hitno da poduzme. Na kraju je odlučio da krade i preprodaje stvari koje je trebao isporučiti građanima.

The post Poštar iz BiH protjeran iz Švicarske jer je krao pakete kako bi vratio dugove first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?