Samostrelom pogodio policajca ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu, policajac ga ubio

Samostrelom pogodio policajca ispred izraelskog veleposlanstva u Beogradu, policajac ga ubio

Link na izvornu vijest

Pripadnik Žandarmerije M.J. (1990.) je u samoobrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u bolnicu te će biti operiran. Sve okolnosti napada i mogući motivi se ispituju, objavila je policija.

Kako javlja RTS, napadač je prišao kućici u kojoj se nalazio pripadnik Žandarmerije zadužen za osiguravanje ambasade, otvorio vrata i pucao mu u vrat. Identitet napadača se još utvrđuje, kao i motiv napada. Očevid je u tijeku.

“Iz vreće je izvukao oružje”

Prema bolnici se uputio srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. Prema njegovim riječima, napadač je samostrel nosio u vreći i više puta je prilazio kućici u kojoj je policajac sjedio kako bi ga “nešto pitao”, navodi Telegraf.

Svjedoci koji su prolazili pored ambasade Izraela u trenutku napada kažu da su čuli rafal. “Bilo je strašno, čuo se rafal. Ubrzo su se čule sirene sa svih strana. Stanje opsadno”, rekli su za Telegraf.

Dačić: Ovo je teroristički napad, zadržali smo još jednu osobu

Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u tijeku operacija ranjenog policajca i naveo da se radi o terorističkom činu. “Zadržali smo još jednu osobu, preventivno, koja se nalazila u blizini policijskih objekata”, dodao je.

Naveo je da su to ljudi koji su poznati policiji i da imaju veze s vehabijskim pokretom. “Riječ je o ljudima koji su prešli s naše vjere na muslimansku”, dodao je.

“Pojačali smo sve mjere sigurnosti u gradu. Policija je na ulicama, ispred trgovačkih centara i institucija”, objavio je Dačić.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?