Vodopad Koćuša kod Ljubuškog

Vodopad Koćuša nalazi se u selu Veljaci u općini Ljubuški i jedan je od najljepših prirodnih bisera ovoga dijela Hercegovine.

Koćuša se nalazi na rijeci Mlade koja nizvodno od slapa mijenja ime u Trebižat.

Prirodno bogatstvo ovog kraja čine i sedimentne stijene, tzv. sedra koje se taloži godinama te ovu prirodnu oazu čini još atraktivnijom.

Tijekom ljeta, na izuzetno visokim hercegovačkim temperaturama, obale oko slapa Koćuša tijekom ljetnih mjeseci su omiljeno sastajalište lokalnih stanovnika, ali i turista.

Ovo mjesto jedno je od najpoznatijih kupališta rijeke Trebižat, a od ove godine uz prekrasan vodopad može se uživati i u bogatoj ponudi Prirodnog vodenog parka Koćuša.

Koćuša impresionira prije svega svojom širinom od preko pedeset metara koja sa pet metara visine slapa čini impozantnu vodenu kulisu. Kad stojite na obali imate dojam da je vodeni zid svuda oko vas, čujete zaglušujuću buku i iz unutrašnjosti osjećate hladan zrak kojeg priroda nosi sa sobom.

Voda pada preko sedimentnih ili sedrenih stijena, koje priroda stvara stoljećima i sve izgleda kao iz kakve bajke. Kad nije sezona suša i Trebižat bude bogatiji vodom tada je i slika koju vidite još atraktivnija.

Idiličnom ugođaju zelenila, stijena i vode pridonose i građevine iz nekog drugog vremena, koje i danas na Trebižatu nesmetano rade – mlinice i stupe.

Kako doći do vodopada Koćuša

Od najvećeg grada u Hercegovini – Mostara gdje se nalazi i zračna luka, Koćuša je udaljena samo sat vremena vožnje automobilom. Put do vodopada je obilježen prometnim znakovima lagano ga je pronaći automobilom.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?