Hrvatska i BiH doznale protivnike u kvalifikacijama za EURO 2024.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. sa reprezentacijama Walesa, Armenije,Turske i Latvije, odlučio je ždrijeb u Frankfurtu,

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je jedan od nositelja u ždrijebu, a “Vatreni” će igrati u jednoj od skupina s pet reprezentacija zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

Nogometna reprezentacija BiH nalazi se u skupini J s Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

U kvalifikacijama će sudjelovati 53 reprezentacije koje će loviti 23 mjesta za EURO, a Njemačka se kao organizator završnog turnira automatski kvalificirala.

Rusija zbog suspenzije neće sudjelovati u kvalifikacijama.

Reprezentacije koje sudjeluju u kvalifikacijama bit će raspoređene u deset kvalifikacijskih skupina – sedam skupina sa po pet momčadi i tri skupine sa po šest momčadi, piše Jabuka.tv.

Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih izravno će se kvalificirati na završni turnir. Tri preostala mjesta popunit će timovi koji se kvalificiraju kroz play-off u ožujku 2024.

Utakmice u skupinama igraju se prema kalendaru utakmica europskih kvalifikacija od ožujka do studenog 2023. godine, javila je Hina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?