SiP BiH: Ponovno će se prebrojati glasovi sa 45 redovnih biračkih mjesta

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine donijelo je danas Naredbu o ponovnom brojanju glasova sa 45 redovnih biračkih mjesta za razinu Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine RS-a. i županijske skupštine.

Ponovno brojanje će se vršiti sa 11 biračkih mjesta za PSBiH, 14 za Parlament FBiH, 3 za NSRS i 17 županijskih skupština, a brojat će se u glavnom centru za brojanje u Zetri.

Javnost će biti pravovremeno obaviještena o datumu početka rada Glavnog centra za brojanje prema današnjoj Naredbi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, članica SIP-a Irena Hadžiabdić je istakla da na terenu postoji veliki nesporazum o tome što SIP zapravo radi.

– Bojim se da se izmjene Izbornog zakona jako slabo poštuju, a želim skrenuti pozornost javnosti da je visoki predstavnik unio amandman na članak 6.7 koji nam je dao mogućnost da po službenoj dužnosti naredimo centrima za brojanje da poduzeti mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti – kazala je Hadžiabdić.

Navedene radnje u ovom su trenutku, kako ističe, nužne kao prethodni korak kako bi se potvrdila sumnja na nepravilno brojanje ili utvrdio točan rezultat.

Kako se saznaje, u Glavnom centru za brojanje u Zetri u četvrtak u 15.30 sati počinje otvaranje vreća i službeno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednika. Republike Srpske, piše pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?