Pobjeda Hajduka u sudačkoj nadoknadi: Livaja pogodio u 98. minuti

U drugom subotnjem susretu 13. kola HNL nogometaši Hajduka su golom Marka Livaje u 98. minuti pobijedili Goricu u gostima s 1-0 (0-0).

No, u 27. minuti je Sahiti lijepo pucao, ali je lopta završila na gredi, dok je dvije minute kasnije Livaja iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. U 32. minuti činilo se kako bi Gorica mogla povesti jer je sudac Bel u prvi trenutak pokazao jedanaesterac za domaćina nakon igranja rukom Awaziema.

Međutim, nakon što je sudac provjeravao snimku tog događaja odlučio je kako neće biti udarca s bijele točke za domaćina. U samoj završnici prvog dijela još je svaka momčad imala po jednu šansu, no na odmor se otišlo bez golova.

U 50. minuti dosuđen je jedanaesterac za Hajduk, nakon što je Moussa Wague s leđa potezao Biuka. Zbog toga je igrač Gorice dobio crveni karton, ali Livaja jedanaesterac nije pretvorio u pogodak i vodstvo Splićana. Vratar Banić je pročitao Livaju i obranio. Prije ove utakmice Livaja je u hrvatskim prvenstvima zabio 16 od 16 jedanaesteraca.

Logično je zbog igrača više Hajduk nasrnuo na domaćina, a u 59. minuti opet se istaknuo Banić obranivši udarac Biuka. Hajduk nije lako dolazio u šanse, a novu je imao tek u 79. minuti. Probio je Mikanović, a udarac Mlakara završio je ravno u Banića.

Do kraja je lopta bila stalno na 20 metara od domaćih vrata. Hajduk je kružio, nizali su se ubačaji i na kraju je pritisak materijaliziran u 98. minuti. Jan Mlakar je ubacio loptu pred domaća vrata, a Livaja je iz blizine zabio za povratak Hajduka na drugo mjesto. Gorica je i dalje zadnja i ima tek šest bodova.

Ranije tijekom subote nogometaši Osijeka nastavili su pobjednički ligaški niz te su ovaj put, u domaćem susretu, pobijedili Istru 1961 s 2-0 (0-0). Osijek je time upisao petu prvoligašku pobjedu u nizu, a oba je gola dao u drugom poluvremenu.

Prvo je Ramon Mierez pogodio za 1-0 u 62. minuti, dok je Mijo Caktaš sjajno s 20 metara pogodio iz slobodnog udarca u 95. minuti za 2-0. Caktašu je to bio sedmi ligaški gol ove sezone te je prvi strijelac lige. Osijek je privremeno opet došao na drugo mjesto ljestvice. Istra 1961 je izgubila utakmicu nakon tri susreta bez poraza (pobjeda i dva remija).

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog 13. kola. Dinamo i Varaždin počinju svoj susret u 15 sati, a potom slijedi ogled na Rujevici između Rijeke i Lokomotive od 17 sati, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?