Široki slavio u derbiju protiv Željezničara

Derbi utakmica 14. kola nogometne Premijer lige BiH pripala je ekipi Širokog koja je pobijedila Željezničar minimalnim rezultatom 1:0, javlja jabuka.tv.

Široki je do sada na Pecari odigrao šest utakmica, ostvario pet pobjeda i jedan remi s Veležom.

Da nisu bez razloga bili na vrhu ljestvice pokazala je šansa koju su Širokobriježani stvorili u četvrtoj minuti susreta. Bagarić je pobjegao Kosoriću i šutirao, ali je Bender obranio njegov šut.

Obje ekipe u početku susreta pokazali su odličnu igru, pa je tako u 15. minuti šansu stvorio Željezničar. Amoah je sam bio u petercu, ali je loptu šutirao visoko iznad gola.

Stvarali su Širokobriježani šanse tijekom cijelog susreta i u par situacija tražili jedanaesterac kojeg nisu dobili, no sudac Petrović je u 42. minuti dosudio jedanaesterac za Široki Brijeg, no Vukoja nije iskoristio priliku. Šutirao je, ali je Bender sjajno obranio.

U drugom poluvremenu Željezničar je stvorio sjajnu šansu u 56. minuti, ali nisu uspjeli poslati loptu u praznu mrežu Širokog.

Prvi gol na utakmici za slavlje na tribinama u Širokom Brijegu postigao je domaći tim u 61. minuti. Bagarić je prošao pored obrane Plavih, šutirao, a lopta je pogodila Kosorića, prevarila vratara i ušla u mrežu.

Nakon gola domaćih ništa zanimljivo nije se dogodilo na terenu. Široki je čuvao prednost, a Željezničar, unatoč šest minuta sudačke nadoknade, bio je nemoćan.

Utakmicu između Širokog Brijega i Željezničara sudio je Dragan Petrović, a asistenti su bili Damir Lazić i Sreten Udovičić, piše jabuka.tv.

Standings provided Sofascore

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?