Mostar: Počela provedba novog projekta “Život s demencijom”

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti Caritas Mostar i Caritas Banja Luka obavještavaju javnost da je početkom listopada počela provedba novog projekta “Život s demencijom”. Dok se siromaštvo uglavnom definira kao oskudica materijalnih ili novčanih sredstava, socijalna isključenost ima šire značenje, a osim ekonomske i mnogih drugih uključuje medicinsku i socijalnu dimenziju u koje spada i demencija. 

Ovim projektom će biti osigurana podrška članovima obitelji osoba s demencijom, a što je na neki način samo nastavak aktivnosti prethodnog i uspješno provedenog projekta “Ne zaboravi”. Projekt “Život s demencijom” na prostoru hercegovačkih i banjalučke biskupije borit će se protiv isključenosti, a što bi trebalo rezultirati lakšem pristupu relevantnim institucijama. 

Ciljevi projekta su poboljšanje znanja o demenciji i pomoć članovima obitelji u ophođenju s ovom populacijom, posudba pomagala i prilagodba životnih prostora te informiranje šire i stručne javnosti o demenciji.  

Projekt donira Renovabis – Inicijativa solidarnosti njemačkih katolika s narodom u srednjoj i istočnoj Europi, uz podršku Caritasa Graz i Linz iz Austrije. Baš kao i u slučaju spomenutog projekta “Ne zaboravi” i ovaj projekt će u BiH zajednički do 30. rujna 2025. provoditi  Caritas Mostar i Caritas Banja Luka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?