Izabran najbolji liječnik i najbolji tim obiteljske medicine u HNŽ za 2021./2022. godinu

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ u Mostaru dodijelio je priznanje najboljem liječniku i najboljem timu obiteljske medicine u HNŽ za 2021./2022. godinu. Za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine proglašena je prim. dr. med. Edita Sopta, specijalist obiteljske medicine i članice njezinog tima medicinske sestre Branka Tomić i Branka Zelenika.


Uručujući prigodno priznanje direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, Rade Bošnjak, govorio je o glavnom strateškom usmjerenju Zavoda a to je jačanje primarne zdravstvene zaštite s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine što je od posebnog značaja za dostupnost što je moguće šire palete što kvalitetnijih usluga za osiguranike. 


„I ovom aktivnošću želimo pokazati zainteresiranost i opredjeljenje za dalji razvoj primarne zdravstvene zaštite. Kvalitetu rada timova obiteljske medicine mjerimo temeljem osam kriterija, a u fazi smo uvođenja i devetog kriterija, a to je akreditacija od strane AKAZ – a. Kriterije planiramo i dalje proširivati kako nam to budu dopuštale okolnosti i uvjeti, a sve u cilju povećanja razine kvalitete pružanja usluga osiguranicima. Mi sada na području Županije imamo 62 tima obiteljske medicine. Kako bi smo postigli cilj gornjeg limita od 1800 registriranih osiguranika po jednom timu obiteljske medicine potrebno nam je 109 timova i upravo zbog toga Zavod stimulira mlade liječnike za specijalizaciju iz obiteljske medicine. Na tome ćemo i dalje raditi sukladno našim mogućnostima.“  


Domu zdravlja Mostar direktor Bošnjak uručio je novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM. Dodijeljenu nagradu od 2.000 KM Dom zdravlja Mostar moći će utrošiti u svrhu edukacije tima obiteljske medicine kojemu je dodijeljeno priznanje najboljeg liječnika i najboljeg tima obiteljske medicine u HNŽ za 2020./2021. godinu.


U ime prim. dr. med. Edite Sopta, specijalistice obiteljske medicine, koja nije mogla nazočiti dodjeli priznanja, nazočnima se obratila Branka Tomić, medicinska sestra nagrađenog tima, koja je prenijela riječi zahvale dr. Sopta Zavodu zdravstvenog osiguranja i direktoru Zavoda, Radi Bošnjaku, na za njih izuzetno važnom priznanju istaknuvši kako im osobito znači činjenica da nakon svih napora Zavod prepoznaje njihov rad što je veliki vjetar u leđa i motiv da u budućnosti budu još uspješniji, a sve u svrhu dobrobiti pacijenta. 


Kristina Bevanda dr. med., spec. epidemiolog, ravnateljica Doma zdravlja Mostar zahvalila se direktoru Bošnjaku na uručenom priznanju i dodijeljenim sredstvima kazavši kako lijepo i ugodno dobiti zvanično priznanje za rad i trud koji svakodnevno ulažu u radu s osiguranicima.  


Svečanom činu uručenja priznanja pored direktora Zavoda, Rade Bošnjak i medicinskih sestara nagrađenog tima obiteljske medicine nazočili su i Marnela Palameta, dr. med. spec. obiteljske medicine, umjesto šefice obiteljske medicine u Domu zdravlja Mostar, ravnateljica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda dr. med., spec. epidemiolog, pomoćnik direktora ZZO-a, Zoran Kazazić, savjetnica za zdravstveno osiguranje, mr. sc. Ana Vidačak, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, rukovoditelj Ureda direktora, Goran Bevanda, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, Marija Buhač, samostalni stručni suradnik za analizu i obračun u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Helena Ćorić Lasić, te samostalni stručni suradnik za medicinsku kontrolu prava iz zdravstvenog osiguranja, dr. Monika Mikulić.     

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?