Pogledajte kakvo nas vrijeme u BiH čeka do kraja listopada

Federalni hidrometeorološki zavod danas je objavio vremensku prognozu za period od 18. do 31. listopada ove godine.

Kako navode, nakon stabilnog i sunčanog vikenda, veći dio ovog tjedna proteći će bez izražajnijih promjena vremenskih prilika.

Maksimalne temperature zraka bit će iznad 20 stupnjeva ne samo na jugu Hercegovine, nego i u većem dijelu sjeverne Bosne.

U kotlinama i duž riječnih toka izvjesna je magla i niska oblačnost. Nešto više oblaka moguće je u drugom dijelu radnog tjedna.

Kiša se očekuje prvog dana vikenda u zapadnim područjima Bosne i Hercegovine.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature između 18°C i 23°C, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

Početkom zadnjeg tjedna listopada prema raspoloživim sinoptičkim materijalima (od 24. listopada) na prostoru Bosne i Hercegovine prognozira se kiša, pri čemu će više padalina biti na području Krajine.

Prestanak padalina i razvedravanje moguće je od srijede, 26. listopada, nakon čega se do kraja mjeseca prognozira stabilno i pretežno sunčano vrijeme.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 5°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 15°C i 20°C u Bosni do 22°C u Hercegovini.

e-hercegovina.com

Zaprati nas na Google news