Bezobrazluk ili glupost: Policiji prijavio krađu mobitela, a ispao mu u kući koju je opljačkao

Muškarac u dobi od 47 godina policiji je slagao da mu je mobitel ukraden, a zapravo ga je izgubio za vrijeme pljačke jedne kuće u Zagrebu.

Policajci su nad muškarcem dovršili kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje razbojništva i lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

“Sumnja se da je 47- godišnjak 30. rujna od 2:15 do 2:25 sati u cilju ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, došao do kuće u Zagrebu u UIici Prilesje, da bi potom uporabom tjelesne snage nasilno otvorio prozor i ušao kuću te otuđio radni alat u vlasništvu trgovačkog društva i 46-godišnjaka. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 11.066 kuna.

Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja 47-godišnjaka, naime istome je prilikom počinjenja opisanog kaznenog djela ispao mobitel, da bi zatim istoga dana policijskim službenicima dolaskom u policijsku postaju, lažno prijavio da je žrtva kaznenog djela razbojništva, unatoč upozorenju na posljedice lažnog prijavljivanja”, priopćila je PU zagrebačka.

Muškarac je izjavio kako ga je nepoznata osoba 29. rujna oko 23 sata u ulici Prilesje udarila osobnim automobilom dok se pješice kretao, a zatim i fizički napala i zadala mu više udaraca te otuđila mobitel i novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?