Omiljeni i neizostavni kolač – mađarica 

Popularna mađarica omiljeni je i neizostavan kolač gotovo svakog blagdanskog stola i obiteljskog okupljanja, a recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Prhko tijesto za kore
450 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
150 maslaca sobne temperature
150 g šećera
2 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
Čokoladna krema
500 ml mlijeka
60 g brašna
200 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
Čokoladna glazura
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja

Priprema
Brašno i prašak za pecivo prosijte u veću zdjelu pa dodajte maslac i rukama ga izmrvite u brašnu. Zatim dodajte šećer, jaja i kiselo vrhnje pa zamijesite glatko tijesto.

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku. Podijelite tijesto na pet jednakih dijelova i razvaljajte tanke kore jednakih veličina. Kore pecite 5-7 minuta na temperaturi od 180° C.

Brašno i kakao pomiješajte s malo mlijeka i dodajte u ostatak mlijeka kojeg ste zagrijali do vrenja zajedno sa šećerom. U vruću kremu dodajte čokoladu i maslac. Kremu dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine. Za tamniju kremu možete dodati 1 žličicu kakaa u prahu.

Vrućom kremom premazujte sve kore pa ih malo pristisnite i ostavite kolač da se ohladi. Preko ohlađenog kolača prelijte čokoladnu glazuru koju pripremite tako da čokoladu i ulje otopite na pari ili laganoj vatri, donosi slatki svijet.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?