Čačić: Nema priča u stilu “u derbiju je sve moguće”, kvalitetniji smo

Dinamov trener Ante Čačić održao je konferenciju za novinare uoči velikog derbija s Hajdukom na Poljudu u petak.

– Najveći hrvatski derbi, veselim se, kao i moji igrači. Čeka nas zaista jedan prekrasan ambijent, domaćini to znaju napraviti. Mi smo u stvarno dobrom raspoloženju i želimo mjesec završiti na najbolji mogući način. Poslije Hajduka čekaju nas Milan, Osijek i Chelsea. U domaćem nogometu nemamo boljeg podražaja od ovakve utakmice, tako da je to stvarno dobra uvertira i dobra proba za Milan, rekao je u uvodu i nastavio o problemima:

– Brine nas jer smo zbog crijevne viroze jučer bili lišeni NevistićaBulata i Emrelija, a sada su virozni Ljubičić i Štefulj. Nadam se da neće biti veće epidemije u svlačionici. Znat ću to do treninga, koji imamo u 11.30, potom ručak i odlazimo u Split. Očekivanja su velika, interesira me da pokažemo kvalitetu, rekao sam igračima da nema priče u stilu “u derbiju je sve moguće”, mi imamo kvalitetu, želimo je pokazati i izaći iz susreta kao pobjednici, odlučan je Čačić.

– Imperativ je biti na našem maksimumu. Imamo velik fond igrača, možemo rotirati pola momčadi i to je naša prednost. Što se tiče domaćina, u tonusu su, imaju 13 od 15 osvojenih bodova pod novim trenerom. Imat će pune tribine, to garantira da ćemo gledati dobru utakmicu. Ja sam optimist, vjerujem da ćemo pokazati kvalitetu, nada se trener Dinama.

Osvrnuo se i šire na prvenstvo:

– Ova utakmica neće riješiti prvenstvo, kako god da završi, ostaju još dvije trećine, 72 boda su u igri. Nama je najvažnije biti fokusiran na svaku utakmicu, treba nam dinamika osvajanja bodova kako bi se zadržali na tronu. Nijednog trenutka ne smijemo pomisliti da je prvenstvo gotovo, Hajduk ima ozbiljne ambicije, ne smijemo zanemariti ni dizanje Osijeka, koji je već u dobroj seriji.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?