Maradonin dres iz finala SP-a 1986. vraćen u Argentinu

Dres koji je Diego Armando Maradona nosio prije 36 godina u finalu Svjetskog prvenstva u Meksiku u kojem je Argentina pobijedila Njemačku, vraćen je Argentinskom nogometnom savezu (AFA).

Bivši njemački reprezentativac Lothar Mattheus, koji je na poluvremenu tog finala zamenio dresove sa Maradonom, poklonio ga je argentinskom narodu, donose argentinski mediji. Maradonin dres koji je nosio tijekom četvrtfinalne utakmice protiv Engleske, kada je postigao čuveni pogodak “Božja ruka”, prodan je ranije ove godine za rekordnih 7.1 milijun dolara.

Taj je dres na aukciju stavio bivši engleski reprezentativac Steve Hodge, no unatoč astronomskoj cijeni koju je postigla majica Hand of God, Lothar Mattheus je za Daily Mail rekao da mu nije palo na pamet unovčiti Maradonin dres iz finala.

– Diego je bog u Argentini, zato je poseban osjećaj predstaviti dres ljudima, rekao je Mattheus u kolovozu na ceremoniji u argentinskom veleposlanstvu u Madridu.

– Ovo je priča o njemačkom kapetanu koji je za prijatelja imao argentinskog kapetana. I kao i svi prijatelji, razmijenili su najbolje što su imali, zagrljaj, savjet i dres, stoji u videu, koji je objaviila AFA.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?