DORH: Predložen istražni zatvor za navijače

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je u nedjelju kako su proveli dokazne radnje protiv trojice osumnjičenih (29), (21) i (22) zbog napada na službenu osobu i izazivanja nereda nakon utakmice Hajduk-Dinamo te su za svu trojicu predložili određivanje istražnog zatvora.

Navode da su trojica osumnjičenih 22. listopada, pet minuta nakon ponoći u skupini od najmanje 50-ak osoba, prilikom dolaska policijskih službenika upućivali uvrede. Krenuli su prema njima i gađali ih kamenjem, staklenim bocama, dijelovima betonskih blokova i drugim predmetima kojima su pogodili četvoricu policijskih službenika pri čemu su zadobili tjelesne ozljede.

“Nastavili su s daljnjim kretanjem prema policijskim službenicima i bacanjem kamenja, staklenih boca i drugih predmeta prema njima te im upućivali ozbiljne prijetnje, tražeći od prisutnih navijača da im se pridruže. S napadom su prestali nakon što je jedan policijski službenik izdao upozorenje da stanu i da će pucati te potom i ispalio hitac upozorenja u zrak”, navodi se u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Navijački neredi su se dogodili u petak, četiri sata nakon utakmice, u samom središtu grada gdje su policiju zbog velike buke pozvali građani. Kako je izgrednika bilo više nego policije u pomoć im je došla interventna, no navijači su i njih gađali bocama i prijetili im zbog čega je jedan od njih ispalio tri hica u zrak.

Torcida je ranije danas u otvorenom pismo upućenom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću prozvala policiju uz poruku “Obuzdajte svoje zvijeri pod policijskim značkama”, a u medijima se u međuvremenu pojavila snimka koja prikazuje policijsku brutalnosti nad navijačima. Konferenciju za novinare popodne je sazvala splitska policija poručivši da su prilikom incidenta navijača u središtu grada morali zapucati tri puta u zrak kako bi smirili grupu od 80-ak osoba od kojih su im neki prijetili razbijenim staklenim bocama. Što se tiče snimke, najavljeno je kako će napraviti kriminalističko istraživanje te utvrditi je li ona autentična, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?