Sainz Jr. starta prvi u Austinu, Red Bull ostao bez svog osnivača

Španjolac Carlos Sainz Jr. u Ferrariju startat će s “pole-positiona” u u Austinu za Veliku nagradu SAD-a, dok će s druge pozicije krenuti Nizozemac Max Verstappen čija je momčad Red Bulla ostala bez svog osnivača Dietricha Mateschitza, javlja hrt.hr.

Sainz Jr. bio je u kvalifikacijama brži od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, ali vozač iz Monaka neće startati s njim u prvom redu jer je kažnjen s deset mjesta, nakon ugradnje novih dijelova na svom agregatu i u nedjelju će krenuti s 12. mjesta.

Kao rezultat toga, Verstappen, pobjednik prošle godine u Teksasu, kreće u nedjelju s druge pozicije iako je u kvalifikacijama bio treći.

Lewis Hamilton (Mercedes), sedmerostruki svjetski prvak, startat će s treće pozicije nakon što je Sergio Pérez (Red Bull), koji je u kvalifikacijama bio četvrti, kažnjen s pet mjesta (9.) zbog promjene motora.

No, sve je neposredno prije početka kvalifikacija pogodila vijest o smrti osnivača Red Bulla, 78-godišnjeg Dietricha Mateschitza.

– Ovo je stvarno težak dan za nas, rekao je nakon kvalifikacija Verstappen koji je prije dva tjedna osigurao naslov svjetskog prvaka nakon slavlja u Suzuki.

– Bila je to loša vijest za sve, rekao je Verstappen nakon kvalifikacija, dodavši: – Bez njega sigurno ne bih sada sjedio ovdje.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?