“Živio je košarku, a sve je postigao svojim radom”

Prvu prvoligašku utakmicu odigrao je u Šibeniku sa samo 15 godina, nakon čega je ostvario blistavu sportsku karijeru sve do tragične smrti 1993. Velikan hrvatske i svjetske košarke, košarkaški Mozart kako su ga nazivali, Dražen Petrović rođen je na jučerašnji dan prije 58 godina.

U ovoj je dvorani počeo svoj zvjezdani košarkaški put. Sada su tu neka nova djeca s Baldekina kojoj će Dražen uvijek biti uzor. Bila je ona Draženu drugi dom. Jer jednostavno –  bio je zaljubljenik  u taj sport. Miran i plah, no na terenu beskompromisan!

– Živio je u stvari košarku, ali bija je jako “oškoprčan” i drzak – a sve je postigao svojim radom, radom i radom, kaže Teo Miš, bivši tehniko u KK Šibenka.

Zato i danas neprocjenjivo motivira igrati u klubu u kojem je Dražen počeo.

– Doći u jedan grad di je košarka zapravo broj 1 nije mala stvar – i donijeti pobjede, razveselit ljude iz ovog grada, navijače, puno znači za ekipu i za mene, govori Patrik Jambrović, igrač GKK Šibenka.

– Čast mi je – jer kad vidim navijače i sada ovoliko ljudi, zadivljujuće je kako Šibenik čuva to nasljeđe koje je Dražen ostavio i 30 godina nakon što je otišao, dodaje Howard Myles, još jedan igrač GKK Šibenka.

Pa nakon toliko vremena, samo zbog njega, djeca požele slijediti njegove košarkaške korake.

– Dražen mi je uzor pošto sam uvijek gleda njegove stare utakmice na televiziji i uvik bi iša na igralište igrat košarku pa sam odlučija i trenirat košarku, kaže Marko Petković, polaznik Škole košarke “Dražen Petrović”.

Šibenik je dostojno proslavio rođendan svoga “maloga”. Cvijeće i svijeće za neprežaljenog kapetana, 58 balona za 58 godina Draženova života i već tradicionalno – dvije cestovne atletske utrke na 4 i 10 kilometara, “Draženova četvorka” i “Šibenskih 10.”

– Nisam nekakav trkač, rekreativno trčim, ali evo ovo mi je uspomena i samo zbog njega, rekao je Tomislav Slavica, sudionik utrke “Šibenskih 10”.

– Tako da sam zbog te prigode obukao i ovaj dres ka i svi mi Šibenčani koji volimo i cijenimo Dražena, kazao je Krešimir Lokas, sudionik utrke Šibenik 10, piše hrt.hr.

A cijeni ga danas, kao i za života, cijeli sportski svijet!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?