Irving i Durant po 37 koševa u porazu Brooklyna

Košarkaši Philadelphia 76ersa dočekali su prvu pobjedu u novoj sezoni, a pred svojim su navijačima svladali Indiana Pacerse sa 120-106, dok su Portland Trail Blazersi došli do četvrtog uzastopnog trijumfa uvjerljivom domaćom pobjedom 135-110 protiv Denver Nuggetsa.

James Harden je s 29 poena, 11 asistencija i devet skokova bio najzaslužniji za prvu ovosezonsku pobjedu. Pridružio mu se Joel Embiid s 26 poena i tri blokade, dok je Tobias Harris ubacio 18 koševa.

Tyrese Haliburton je predvodio strijelce Pacersa s 19 koševa i 10 asistencija. Buddy Hield je ubacio 18 poena, Jalen Smith je uz 17 koševa imao i 10 skokova. Obje momčadi su nakon četiri nastupa na učinku 1-3.

Portland Trail Blazersi su s 4-0 ostali usamljeni na vrhu ljestvice Zapadne konferencije, a za pobjedu 135-110 protiv Denvera ponovno je najzaslužniji bio Damian Lillard koji je završio dvoboj s 31 košem, osam asistencija i šest skokova. Najveću pomoć je imao u Anferneeju Simonsu koji je ubacio 29 koševa od čega čak 22 u trećoj četvrtini. Jerami Grant je postigao 21 koš za pobjednike koji su prvi put otvorili sezonu s četiri uzastopne pobjede nakon 23 godine.

Portland je limitirao najboljeg suparničkog igrača Nikolu Jokića na samo devet koševa, uz što je imao devet skokova i devet asistencija. Najbolji je kod Nuggetsa bio Aaron Gordon s 26 poena.

Prvi ovosezonski poraz doživjeli su Utah Jazz gostujući kod Houstona koji je sa 114-108 došao do prve pobjede. Do nje su Rocketse predvodili Kevin Porter Jr. s 26 koševa i 10 skokova te Jalen Green s 25 poena. Jabari Smith je uz 21 koš imao devet skokova.

Utah je bila u poziciji doći do četvrte pobjede, nakon što je Mike Conley položio za 108-108 na 1:37 minuta prije isteka osnovnog dijela utakmice. Međutim, to je bio posljednji ubačaj gostiju, a Rocketsi su završnom serijom 6-0 došli do prve pobjede.

Najbolji strijelac Jazza bio je Jordan Clarkson sa 17 koševa, a Lauri Markkanen je ubacio 14 poena.

Najbolji učinak večeri imao je Ja Morant koji je u domaćoj pobjedi Memphisa nad Brooklyn Netsima (134-124) postigao 38 koševa uz osam skokova i sedam asistencija. No, ništa manje zasluga za pobjedu nema Desmond Bane koji je postavio dva osobna rekorda s 38 poena i osam pogođenih trica.

To je bio odgovor Grizzliesa na Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta koji su obojica ubacili po 37 koševa.

Brooklyn je na poluvremenu imao pet koševa prednosti, ali je Memphis ‘eksplodirao’ u trećoj četvrtini koju je domaća momčad dobila s 45-28.

Chicago Bullsi su nakon dva uzastopna poraza došli do druge ovosezonske pobjede svladavši pred svojim navijačima Boston sa 120-102, a time su prekinuli pobjednički niz Celticsa koji su bili uspješni u prva tri nastupa.

Boston je u prvoj četvrtini uspio stvoriti čak 19 koševa prednosti, da bi Bullsi već prije poluvremena došli na +15, a u posljednjoj četvrtini i do najveća 23 poena prednosti.

DeMar DeRozan je za pobjednike postigao 25 koševa, Ayo Dosunmu je dodao 22, a Nikola Vučević je uz 18 poena imao čak 23 skoka. Strijelce Bostona predvodio je Jayson Tatum s 26 koševa, čemu je dodao i osam skokova. Jaylen Brown je ubacio 21 poen.

Neočekivanih 3-1 na otvaranju sezone ostvarili su San Antonio Spursi koji su do treće pobjede došli svladavši kao gosti Minnesota Timberwolvese sa 115-106.

Gosti su imali šestoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, a predvodio ih je Devin Vassell s 23 koša. Keldon Johnson je ubacio 18, a novak Jeremy Sochan i Jakob Poeltl su dodali po 14 poena.

Timberwolvese je s 27 poena i 11 skokova predvodio Karl-Anthony Towns, dok je D’Angelo Russell dodao 25 koševa i sedam asistencija.

Gostujuću pobjedu su ostvarili i Toronto Raptorsi koju su slavili u Miamiju s 98-90. Pobjednike su predvodili Fred VanVleet s 24 koša o devet asistencija te Pascal Siakam s 23 poena, devet skokova i šest asistencija. Veliki doprinos je dao i Precious Achiuwa koji je protiv svoje bivše momčadi imao 10 koševa i čak 22 skoka, što mu je osobni rekord.

Jimmy Butler je s 26 poena bio najbolji strijelac Heata, ali je u zadnjoj četvrtini ostao bez šuta sve do posljednje minute dvoboja, kad je već bilo prekasno za preokret. Tyler Herro je spojio 22 koša i 15 skokova.

Orlando je s učinkom 0-4 jedina momčad bez pobjede u Istočnoj konferenciji, ali prvi izbor ovogodišnjeg NBA drafta Paolo Banchero nastavio je niz utakmica s 20 i više koševa. U porazu od New York Knicksa 115-102 na gostovanju u Madison Square Gardenu Banchero je ubacio 21 koš i postao tek treći igrač koji je bio prvi izbor drafta s učinkom od 20 i više poena u prva četiri nastupa. Prije njega to je uspjelo NBA legendama Oscaru Robertsonu (1960.) i Elvinu Hayesu (1968.).

Pobjednike je predvodio Julius Randle s 25 koševa i 12 skokova. Jalen Brunson je ubacio 21, a RJ Barrett 20 poena, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?