Rangnick nije odustao od Ljubičića: “Nije istina to što pišu u Hrvatskoj” 

Austrijski izbornik Ralf Rangnick u razgovoru za Servus TV odbacio je navode hrvatskih medija koji su prošli tjedan prenijeli vijest o odluci Roberta Ljubičića da igra za Hrvatsku. 

Rangnick je naglasio kako Ljubičić još nije donio službenu odluku: 

– Mogu vam samo reći da nije istina ono što piše u hrvatskim novinama. Jednostavno, Robert to nije odlučio. Pretpostavljam da će još malo razmisliti o svemu. On zna da mi računamo na njega i da ćemo ga pozvati.

Ljubičić ove sezone igra fantastično u dresu Dinama, za Zagrepčane je potpisao ovo ljeto za tri milijuna eura, a iako doveden kao veznjak, Robert pruža odlične partije na lijevom beku. 

Prošli tjedan su Sportke novosti prenijele vijest o Ljubičićevoj odluci da nastupa pod hrvatskom zastavom, ali Rangnick vjeruje kako konačna odluka još nije donesena te da bi Ljubičić imao bolju reprezentativnu karijeru u Austriji, gdje je i rođen: 

– Veća je mogućnost za njega da zaigra za Austriju na velikim natjecanjima. U hrvatskoj reprezentaciji puno je veća konkurencija na poziciji lijevog bočnog. Vidim ga kao ofenzivnog lijevog bočnog u formaciji 3-5-2. On ima kvalitetu za odigrati tu ulogu.

Trener Ante Čačić ga koristi na lijevom beku, glavna je uzdanica Modrih, a u 10 europskih utakmica, Robert je odigrao maksimalan broj minuta, takvu minutažu ima još samo Dominik Livaković.

Zanimljivo, Ljubičić je kroz svoju karijeru bio hrvatski U-20 reprezentativac gdje je 2019. godine skupio dva nastupa, a ima i jedan nastup za U-21 reprezentaciju Austrije.

Osim za Rapid Beč u svojoj karijeri igrao je u austrijskoj Bundesligi i za St. Poltenu.

Istaknimo još kako je Robertov brat Dejan Ljubičić austrijski reprezentativac i igra za njemački Köln, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?